Megújult Nyírszőlősön a Kollégium utca és hársfákkal gazdagodott a Kollégium utcai sportpálya
Fotó: Szarka Lajos

Megújult Nyírszőlősön a Kollégium utca, s a VárosFa Programnak köszönhetően 30 db amerikai hársfával gazdagodott a Kollégium utcai sportpálya.

Az egyes térségi fejlesztési igények támogatásáról szóló 1746/2020. (XI.11.) Kormányhatározat alapján Nyíregyháza MJV Önkormányzata útfejlesztéseihez ötmilliárd forint támogatást kapott. Az önkormányzat a vissza nem térítendő kormányzati támogatásnak köszönhetően több lépcsőben valósította meg útfejlesztési programját.

Az ötmilliárdos útfejlesztési program keretében idén 20 földútból épült aszfaltozott út, és jelentős forgalmú útszakaszok felújítása is megvalósult. A Hunyadi, a Luther, a Debreceni, és a Derkovits utca mellett a Kollégium utca 558 méteres szakasza is megújult.

A Kollégium utca felújítása során: a Csobolyó utcától 183 méter hosszan a már meglévő 4,00 m széles aszfalt burkolatú út felújítása valósult meg kétoldali 1,50 m széles stabilizált padkával. A következő szakaszon 161,4 méter hosszan a burkolat 0,15 méterrel, majd a Csősz utcai útcsatlakozást követően (a Szőlőskert utca irányában) a már meglévő burkolat 1 méterrel szélesedett, ugyancsak stabilizált padka kiépítésével.

A munkálatok során a szükséges csapadékvíz-elvezető rendszer kiépítése, valamint a csomópontokban a kanyaradó ívek szabványosítása is megvalósult.

A beruházás költsége: bruttó 168.847.296 Ft

Nyíregyháza is csatlakozott a VárosFa Programhoz, melyet a Mol-Új Európa Alapítvány támogat. A sikeres pályázatnak köszönhetően tavasszal 20 db facsemetét ültettünk el a 4-es Huszárok útján. Az Alapítvány őszi faültetési pályázatán összesen 70 darab facsemetét nyert el városunk (magas kőris és amerikai hárs) melyek a város 8 helyszínén lesznek elültetve: Kollégium utcai sportpálya, Élet utcai játszótér, Botond utcai játszótér, Honvéd, Bujtos, Korányi Frigyes utca, Hatzel tér, Robinson domb.

Kapcsolódó galéria

Városfa program és útfejlesztés Nyírszőlősön