Megújult és játszótérrel bővült Sóstón a Csiha Kálmán utcai sportpark
Fotó: Szarka Lajos

Fákkal, sövénnyel díszítette a NYÍRVV a 3 millió 800 ezer forintos beruházást.

Sóstóhegy és Sóstófürdő határán, a Kemecsei út közelében két éve kezdődtek a fejlesztések a Csiha Kálmán úton. A keddi átadó ünnepségen a sóstóhegyi iskola diákjai barátkoztak az új játszótérrel.

Az iskola pedagógusai örülnek a lehetőségnek, hiszen percek alatt eljutnak a Szabó Lőrinc Iskolából a játszótérre egy kis mozgásra, kikapcsolódásra, emelte ki Ágoston Ildikó, önkormányzati képviselő.

Két évvel ezelőtt az itt látható kondipark épült meg, mintegy 7 millió forintból. Ez már a negyedik a 6-os számú választókerületben. Ezzel is szeretnénk kiszolgálni az itt élő családokat. Kicsiket, nagyokat, fiatalokat, idősebbeket. Ehhez társult ez a mostani gyönyörű játszótér, melynek nem csak játszótér a funkciója - ahogy körbenézek a területen -, hanem padok vannak, asztalok. Egy kis közösségi élet lehet itt Sóstógyógyfürdőn. Ez mintegy 3 millió 800 ezres beruházás.

– mondta el Ágoston Ildikó.

Több mint 20 fa és egy cserjéből épített sövény is a játszótérre került. Ha az itt élők magukénak érzik a most elültetett növényeket, bátran öntözzék és vigyázzák őket.

Keczkó János, a NYÍRVV Nonprofit Kft. irodavezetője elmondta:

Hársfát ültettünk, egy aranyló gledicsiafát, ezen felül vannak még gesztenyefák, illetve a légvezeték alá gömb kőriseket ültettünk, ezek nem fogják elérni a védőtávolságot sem, így biztonságos lesz a játszótér használata télen-nyáron. Sövényt is telepítettünk még a játszótér mellé, mely megakadályozza, hogy a gyerekek hirtelen elhagyják a játszóteret. Ez gyakorlatilag egy fagyal sövény, annak is az aranyló változata, szép színes és üde foltja lesz majd ennek a játszótérnek.

A sövény két esztendő múlva már valódi kerítés lesz, a fáknak kell 6 – 8 év, amíg elérik felnőtt magasságukat.

Én azt gondolom, hogy egy családbarát városnál ezek a fejlesztések szükségesek, fontosak. Nagyon hálás vagyok a városvezetésnek, hogy figyel arra, hogy ahol szabad terület van a városban, az ne ugar legyen, hanem hasznos területté váljon.

- nyiltkozta Ágoston Ildikó, önkormányzati képviselő.

Sóstó területén a Csónak, Tölgyes és Jázmin utcán, a Blaha Lujza sétányon, az Úttörő úton, illetve a Szabó Lőrinc Iskola udvarán készült már játszótér és kondipark. A városrész képviselője a meglévők mellé újabb térfigyelő kamerákat szeretne telepíttetni a biztonság megőrzésére.

Kapcsolódó galéria

Sportpark a Csiha Kálmán utcán