Megszépült a város – Gőzerővel dolgoztak az elmúlt hetekben a NYÍRVV munkatársai


Beköszöntött a jó idő, egyre többen töltik szabadidejüket a belvárosban. Az utcák, terek megteltek élettel. A Nyíregyházi Városüzemeltető és Vagyonkezelő Kft. pedig már hetek óta készül a tavaszi-nyári időszakra. A közelmúltban elindították a belvárosi szökőkutakat, az Ungvár sétány vízi látványossága pedig a jövő héttől üzemel majd. A téli karbantartási, felújítási munkák után több mint 250 padot és 700 új hulladékos szelencét helyezett ki a városüzemeltető cég. A teleltetésből visszakerült leanderek is elfoglalták helyüket a sétálóban. A játszótereket is karbantartják városunkban, a Kertvárosban most már mászógúla is várja a gyerekeket.

Keczkó János, a NYÍRVV Nonprofit Kft. közterület fenntartási irodavezetője elmondta:

Mászókavicsokkal van felszerelve. Különböző módokon, nehézségi fokozatokon lehet feljutni erre a gúlára és onnan különböző csúszdákkal lehet lecsúszni – ez nagyon izgalmas játék a gyerekeknek és megmozgatja őket tetőtől talpig. További fejlesztések is lesznek az elkövetkezendő időkben ezen a játszótéren is ahogy a többi játszóterünkön is. Egy lakossági kezdeményezésre az Írisz utcán körbe kerítettük a játszóteret. Ők elkezdtek ott létesíteni gyakorlatilag egy hinta kihelyezésével játszó helyet a gyerekeknek. Mi pedig folytatjuk hiszen látjuk, azt hogy szükség van erre a játszótérre is. Illetve a Huszár lakótelepen egy nagy karbantartása történik éppen a napokban a játszótérnek.

A tulipánok virágzása általában két hétig tart, de a NYÍRVV Nonprofit Kft. a holland tulipán forgalmazókkal lépést tartanak így körülbelül két hónapig láthatunk színpompás tulipánokat a tereken.

További képekért kattintson a fotóra!

Fotók: Szarka Lajos

A városüzemeltető társaság további célja, hogy a lakosok is ültessenek virágokat, növényeket, ezért balkonföldet helyeztek ki a város közel 90 pontján. Többek között társasházas lakónegyedekben – helyszínenként 1-3 köbméter mennyiségben. A termőföld és komposzt keveréket a városlakók használják fel, hogy még szebb és zöldebb legyen a város.

 

Horváth Kíra