Megszépült a Bujtosi Városliget is 2019-ben a nyíregyháziak nagy örömére
Megszépült a Bujtosi Városliget is 2019-ben a nyíregyháziak nagy örömére

A nyíregyháziak egyik legkedveltebb helye a Bujtosi Városliget is megszépült 2019-ben. Nézze meg az átadóról készült cikkünket!

https://www.nyiregyhaza.hu/post/gumiburkolatu-futopalya-szep-setanyok-uj-padok-megujult-a-bujtosi-varosliget-2019-06-07

Gumiburkolatú futópálya, szép sétányok, új padok – Megújult a Bujtosi Városliget!

További fotókért kattintson a képre!

Teljesen megváltozott a Bujtos arculata! Az egyik legszembetűnőbb újítás, hogy eltűntek a korábbi, salakos utak, helyettük térkövezett sétányok, járdák kísérik végig a Bujtost, 3 km hosszan.

A városligetben a futók, kocogni vágyók örömére közel másfél kilométer hosszú gumiburkolatú futópályát is kiépítettek. A Bujtos élhetőségének és használhatóságának elősegítése érdekében pedig egy új akadálymentesített mosdót is építettek.

Tóth Imre önkormányzati képviselő elmondta:

Hiánypótló beruházási elem volt a vizesblokk – a korábbi már elavult volt és most egy modern, 21. századi vizesblokk kapott helyet a Bujtosi Városligetben. A színpadot is felújították, ez is jelentős! Nagyon sokat járnak ide a városból, a környékről. A legutóbbi nagy esemény a Majális volt, pár héttel ezelőtt több ezer ember szórakozott itt. Én úgy gondolom, hogy a Bujtosi Városliget korábban is egy közkedvelt tér volt, de a beruházásnak köszönhetően még nagyobb tömegeket fog majd megmozgatni.

A városlakók örülnek a fejlesztésnek, megújult a zöldfelület, új sövényeket, cserjéket és fákat ültettek. A fiatalok többek között nagyméretű trambulinokon ugrálhatnak, az idősebbek pedig új padoknál pihenhetnek meg.

Venczel Mihály körülbelül 8 éve költözött Nyíregyházára, szinte minden nap sétál a Bujtosnál. Ő azt mondta:

Nagyon örülök a fejlesztésnek, ezek a sétányok csodálatosak, nagyon hiányzott a mosdó is! Láttam, hogy nemrég vetették a füvet, ha az kinő akkor még csodálatosabb lesz a liget – gratulálni tudok a városvezetésnek!

A fejlesztést Civil Kavalkád, színpadi produkciók mellett adta át Nyíregyháza polgármestere, valamint azon városrészek önkormányzati képviselői, akiknek körzetei határosak a Városligettel.

Dr. Kovács Ferenc polgármester kiemelte, a Bujtosi Városliget rekonstrukciója a Zöld város kialakítása Nyíregyháza területén című projekt keretében valósult meg.

Ez a Zöld Város projekt része, a beruházás két gyönyörű belvárosi parkfelújítással kezdődött: Benczúr tér és Bessenyei tér, aztán jött a Pazonyi tér, az Arany János utca, végül elérkeztünk ide. Azt gondolom, hogy ez a közel 1,2 milliárd forintos beruházás nagyon jót tett a városnak: még zöldebb, még élhetőbb, még szebb lett!

A projekt keretében a meglévő gyalogos hidat is felújították, látványelemként horgászásra is alkalmas stégeket is építettek és több térfigyelő kamerát is kihelyeztek.

 

Kapcsolódó galériák itt és itt talál!