Megnyerték a Ligakupát!
Veretlenül nyerte az Észak-Keleti Ligakupát az AQUA SE vízilabda-együttese. A nyíregyházi csapat mögött sikeres szezon van, egy hete a bajnokságban is érmet szereztek.

Az ünneplés pillanatai, Kántor Gábor edző a vízben. Az AQUA SE vízilabdacsapata azok után, hogy a Gyermekbajnokságban harmadik lett, az Észak-Keleti Ligakupában veretlenül győzött, feltéve ezzel a koronát egész éves teljesítményükre. Bár a kisebb korcsoportokban még van néhány mérkőzés, és rangos tornára is utazik majd az AQUA, az egyik legfontosabb feladat a tehetségek megtartása. Ebben sokat segíthet, ha Nyíregyházán megépül a tervezett uszoda.

– Van olyan játékosunk, akit az Eger vagy a Debrecen szerződtetett. Ha elkészül az uszoda, az óriási segítséget jelenthet abban, hogy ezeket a fiatalokat Nyíregyházán tartsuk, és innen kerüljenek be a válogatottba – mondta Kántor Gábor edző.

Az AQUA SE-ben a közelmúltban több olyan játékos nevelkedett, akik később a magyar élvonalban is bemutatkozhattak, illetve korosztályos válogatottak. Jelenleg is több olyan játékos szerepel a vízilabdacsapatban, akik korosztályuk legjobbjai közé tartoznak.

D. L.