Megkezdődött a gyermekkönyvhónap
A Hát milyenek az állatok? című megyei rajzpályázat eredményhirdetésével megkezdődött a 42. Megyei Gyermekkönyvhónap rendezvénysorozata. Egy hónapon keresztül a gyermekek olvasóvá nevelése kerül a könyvtári programok középpontjába. Ebben az évben minden téma az állatokról szól.

A Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár kamaratermében megnyitották a 42. Gyermekkönyvhónapot. Dr. Ulrich Attila, Nyíregyháza alpolgármestere köszöntőjében hangsúlyozta, nagyon fontos a gyerekekkel megszerettetni a könyvet, az olvasást, mert a mai világban már komoly konkurenciája az internet.
Ezért is örül annak, hogy a könyvtár ezt komolyan veszi, hiszen gyerekkorban kell megmutatni a könyvek értékeit.

 

KÖZÉPPONTBAN AZ ÁLLATOK

 

A megnyitón Tóth Károly színművész Romhányi József verseivel szórakoztatta a megnyitó résztvevőit. Ezt követően a Hát milyenek az állatok? című megyei rajzpályázat eredményét hirdették ki és átadták a díjakat. Az idei könyvhónap minden témája az állatokról szól.

További képekért kattintson a fotóra!

Dr. Bihari Albertné, a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár gyermekrészleg-vezetője elmondta, Sajdik Ferenc születésének 85. évfordulója adta az ötletet, hiszen ő nagyon sok állatos könyvet illusztrált. Így idén olyan írók és költők lesznek a vendégek, akik műveiben az állat a főszereplő.

 

PROGRAMOK AZ EGÉSZ MEGYÉBEN

 

A könyvtárosok úgy állították össze a hónap programjait, hogy a 14 év alatti gyerekek mindegyike talál korának megfelelő elfoglaltságot. Olvasással kapcsolatos események nem csupán Nyíregyházán, hanem a megye több településén várják a kicsiket.

Szoboszlai Tibor

(Fotó: Kohut Árpád)