Megható születésnap a Búza téri piacon: Marika nénit barátnői köszöntötték!
Megható születésnap a Búza téri piacon: Marika nénit barátnői köszöntötték!

A Búza téri piacon ünnepelte a születésnapját az egyik nyíregyházi kofa. Földesi Józsefné kerek 60 éve árul a legendás piacon, szombaton barátnői és kollégái tortával, virággal köszöntötték a jeles ünnepen. Marika néni úgy tervezi, hogy a 85. szülinapját is a Búza téren ünnepli majd.

Hát én nem tudtam semmiről semmit!!

- meglepték a születésnapos Földesi Józsefnét a Búza téri piacon.

Marika néni szombaton töltötte be a 80. életévét, a mellette áruló kofák, akik nem mellékesen a barátnői is, pedig úgy döntöttek meglepik egy tortával és egy szép csokor virággal.

Megbeszéltük a többiekkel, hogy eljövünk és meglepjük a 80-ik születésnapján. A fő szervező Ancika néni volt, én ma nem jöttem dolgozni, mert unokázok. Ibolya nem árulja a paprikát, mert most nincsen és őt elküldtük sétálni és megleptük őt a születésnapjára

-somolygott Komáromi Zoltánné.

Marika néni kerek 60 éve árul a Búza téri piacon. 20 évesen még tejet és tejtermékeket kínált megvételre, manapság pedig minden olyan zöldséget-gyümölcsöt, ami megterem a kertjében. Amikor arról kérdeztük, hogy mi a hosszú élet titka, azt mondta nem tudja, mert csak arra emlékszik, hogy az időjárás nem kímélte a piacon és sose gondolta volna, hogy ilyen szép kort él meg.  

Én annyit áztam annyit fáztam, hogy nem is tudom, hogy éltem meg a 80 évet!

- Marika néni hozzáfűzte a piac felújításnak köszönhetően már nem ázik meg, de azt mondja, ma már nem olyan könnyű kofának lenni mint egykor. Korábban szerinte jobban ment az üzlet. 

Jobb volt, mert mink haza nem vittünk semmit. Az biztos, hogy eladtunk mindent. Ez az érdekes, hogy 11 óra fele már jöttek, hogy is mondjam, kicsit olyan szegényebb emberek voltak, és ami megmaradt azt olcsóbban adtuk és megvették, most meg visszük a felét haza, most már nagyon sok az áru

– fogalmazott Földesi Józsefné.

Marika nénivel bárki találkozhat a Búza téri piacon. A hússzú évtizedek alatta a mosolya és a derűje mit sem változott, ezért is szeretik az emberek. Azt mondta a 85. születésnapját is a Búza téren szeretné ünnepelni.