Még van választék fenyőfákból

Nagy volt a forgalom ma a Búza téri piacon. Többen a fenyőfa árusokhoz is betértek. Vannak, akik az utolsó pillanatokban veszik meg a karácsonyfát. Még ma is sokan válogattak. A kereskedők azt mondják: a legtöbben a kicsi fenyőt keresik.

 

A KERESKEDŐK MÁR ENGEDTEK AZ ÁRAKBÓL

 

A fenyők árai tavaly óta nem változtak, a luc métere 1800 forint, az ezüstfenyőé 4 ezer, a colorado métere 5500 forintba kerül, a normann fenyőé pedig 8 ezer, de a karácsony előtti napokban a kereskedők már engedtek az árakból. Sok fát már darabáron kínálnak, így egy 170 centiméter magas colorado fenyőt akár már 8 ezer forintért is meg lehet vásárolni. De a normann fenyőket is egyre olcsóbban adják a kereskedők.

– 8 ezer forint volt métere, aztán lejjebb ment 6900-ra, és most már ott tartok, hogy 10 ezer forintért árulom darabját – mondta Balla Lajos őstermelő. – Ezen már nincs nagy hasznom, de így viszik, ha olcsóbb. Olcsót keresnek és szépet.

 

DECEMBER 24-ÉN DÉLIG MÉG LEHET VÁLOGATNI

 

A Búza téri piacon fenyőkből még nagy a választék. A piac december 24-én délig nyitva tart, így még holnap is be lehet szerezni a karácsonyfát.

F.A.