Még a gondozókat is meglepte méreteivel a nyíregyházi kis zsiráf – Videóval!
Fotó: Nyíregyházi Állatpark

Amikor megszületett olyan nagy volt, hogy bikának nézték. A születése után két óra múlva már a saját lábán állt, néhány nap múlva pedig úgy járt-kelt a Nyíregyházi Állatparkban, mintha mindig is itt lakott volna. Egy kis Rotschild-zsiráf az állatpark új, cuki szenzációja. A másfél hetes bébi kislány, kíváncsi és ő az Afrika panoráma új sztárja.   

Egy alig több mint egy hetes zsiráfbébihez képest meglepően magas, erőteljes és láthatóan majd kicsattan az egészségtől. Így néz ki a Nyíregyházi Állatpark legújabb szenzációja, a zsiráfbébi. Már a születése is igazi csoda volt, mivel a vajúdást végignézhették a park látogatói. Az ellés végül mégiscsak az istállóban történt meg. A gondozók nem először láttak zsiráfbébit, mégis meglepődtek az újszülött méretein.

Hatalmas múltra tekint vissza a zsiráfborjak születése, a most született kicsivel már 9 borjú látott itt napvilágot. Az apróság nagyon életerős. Minket is meglepett, mert első ránézésre bikának tűnt, de valójában egy kis tehénről van szó. 175 cm magas és 60 kilós volt egy naposan.

– fogalmazott Révészné Petró Zsuzsa, osztályvezető.

Fotó: Nyíregyházi Állatpark

A kis zsiráf a születése után néhány órával a saját lábán állt, néhány nap múlva pedig követte a vele együtt 7 egyedet számláló csordát a kifutóba. A természetét illetően nagyon kíváncsi, mozgékony és képes megolvasztani a szíveket. A zsiráfoknak 9 alfaját ismerik, a nyíregyházi jövevény az úgynevezett Rotschild-zsiráfok közé tartozik. Ez az alfaj a klímaváltozás és az emberi tevékenység, a vadászat, az élőhelycsökkenés miatt végveszélybe került, ezért nagyon fontos, hogy az állatkertek szaporítsák. A csöppség apukája egyébként Lengyel-, anyukája pedig Csehországból került Nyíregyházára. A tervek szerint a kis zsiráf Nyíregyházán marad. A látogatók minden nap megtekinthetik a park Afrika panoráma részlegén, az úgynevezett Tarzan-ösvényen.