Mávinform: Változik a vonatok, a HÉV és a Volánbusz-járatok menetrendje pünkösdkor

Változik a vonatok, a HÉV és a Volánbusz-járatok menetrendje pünkösdkor: a vonatok vasárnap az ünnepnapi, hétfőn a vasárnapi, kedden pedig már a munkanapi menetrend szerint járnak; a Volánbusz-járatok és a HÉV-ek közlekedési rendje is módosul – közölte a Mávinform pénteken az MTI-vel.

A kiemelt, forgalmasabb vonalakon a csúcsidőszakokban közlekedő InterCity vonatokhoz – a lehetőségekhez képest – több kocsit kapcsolnak a helyjegy fogyásától függően – tudatta a vasúttársaság.

Felhívták a figyelmet, hogy a várható jelentős utasforgalom miatt, és a pénztárak előtti sorban állás elkerülése érdekében, érdemes a jegyváltáshoz igénybe venni az 5 százalékos kedvezményt nyújtó automatákat, vagy 10 százalékos kedvezménnyel az online jegyvásárlást a megújult Elvirán vagy a MÁV mobilalkalmazásban.

A már nem tanuló 26 éven aluliak a 33 százalékos hétvégi kedvezményt június 3-án, péntek 10 órától 6-án éjfélig vehetik igénybe. A gyermekek, családosok, tanulók, diák- és felnőtt csoportok, nyugdíjasok is élhetnek a szokásos kedvezményeikkel – tették hozzá.

Jelezték azt is, hogy a Technológiai és Ipari Minisztérium döntése szerint a pünkösd vasárnapra eső június 5-e helyett június 8-án (szerdán) éjfélig érvényesek a május havi és második félhavi bérletek a MÁV-Volán-csoport járatain.

A háromnapos hétvége után, a keddi munka- és iskolakezdés miatt sokan egyszerre vennék meg új bérleteiket, de a meghosszabbított felhasználhatóságnak köszönhetően több nap áll rendelkezésre a júniusi bérletek megvásárlására, elkerülhető a sorban állás – írták.

A Volánbusz járatai június 5-én, pünkösd vasárnap a munkaszüneti napon, június 6-án, pünkösd hétfőn a hét első iskolai előadási napját és munkanapját megelőző munkaszüneti napon érvényes menetrend szerint indulnak. Június 7-én, kedden a hét első iskolai és munkanapja szerinti menetrend lesz érvényben – tájékoztatott a Mávinform.

A MÁV-HÉV vonalain június 6-án, pünkösd hétfőn a munkaszüneti napokon érvényes menetrend szerint járnak a szerelvények.

A menetrendek elérhetők a bkk.hu/menetrendek weboldalon és a BudapestGO utazástervezőben – írták.

A Mávinform közölte azt is, hogy a Pünkösdi nyitott pincék elnevezésű rendezvény miatt Pécs és Palkonya között több kocsiból állnak a vonatok hétvégén.

 

Forrás: hirado.hu