Második helyen a világranglistán

Remekül szerepelt a Varsóban rendezett kerekesszékes Európa-bajnokságon Tarjányi István. A Sportcentrum versenyzője két ezüstérmet is szerzett, egyéniben és csapatban is második lett. 

Lengyelországban rendezték az elmúlt napokban a kerekesszékes vívó Európa-bajnokságot. A Nyíregyházi Sportcentrum versenyzője, Tarjányi István kardban remekül menetelt, francia és angol versenyzőket legyőzve a döntőbe jutott. A hazai vívó Castro ellen 14-14 után egy tus döntött, melyet a lengyel versenyző vitt be, így ő lett az Európa-bajnok, István pedig ezüstérmet szerzett. 

- Az angol versenyző ellen nehéz volt vívni, mert szokatlan volt a stílusa, de ahogy megtaláltam az ellenszert, sikerült őt is legyőznöm. A finálé vége meg olyan volt, mint fociban a 11-es rúgás, az már kicsit a szerencsén is múlik – mondta Tarjányi István, a Nyíregyházai Sportcentrum kerekesszékes vívója. 

Két héttel ezelőtt Egerben, a kvalifikációs világkupa versenyen Tarjányi István aranyérmet szerzett. Ilyen rövid idő alatt nehéz kétszer is formát időzíteni. Pákey Béla edző és Kőhalmi Richárd, a Sportcentrum ügyvezetője a helyszínen igyekezett segíteni a nyíregyházi sportolónak. 

- Mivel kevés volt az idő a két verseny között, nem volt egyszerű felkészülni, de sikerült. Tudtuk, hogy jó formában van, amit a világkupa aranyérem is igazolt. István remekül versenyzett, csak gratulálni tudok neki - mondta Pákey Béla edző. 

Az egyéni után a kard csapatok versenyén a magyar válogatott a franciákat és a németeket legyőzve jutott a fináléba, ahol az olaszoktól kikaptak, így második helyen zártak. A magyar válogatott Osváth Richárd, Tarjányi István, Göttlinger Dániel és Zsolnai Sándor összeállításban szerepelt, azaz a nyíregyházi sportoló két ezüstéremmel zárta az EB-t. Jelenleg a kvalifikációs világranglistán a második helyen áll Tarjányi István, és a legjobbak lehetnek majd ott a paralimpián.