Esős idővel indul a nap, a magasabb hegycsúcsokon havazhat is

A Mikulás mellett hidegfront is érkezett az éjjel. A puttony tartalma időjárási tekintetben zömmel eső lesz, a magasabb részeken havas eső, hó is lehet. Emellett pedig kisebb lehűlésre számíthatunk, amit a hét második felében enyhülés követ.

Az összefüggő csapadékrendszer fokozatosan kelet felé halad, várhatóan estére hagyja el az északkeleti tájakat – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Eközben reggeltől nyugat felől felszakadozik, csökken a felhőzet, egyre több helyen süt ki a nap, és már inkább csak néhány futó zápor fordulhat elő. Az Észak-Dunántúlon és a középső megyékben élénk, olykor erős lökések is kísérhetik az északnyugatira forduló szelet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 9 fok között várható északkeleten az alacsonyabb, délnyugaton a magasabb értékekkel. Késő estére 0 és +5 fok közé csökken a hőmérséklet.

Estére átmenetileg a keleti határvidéken is csökken a felhőzet, estétől azonban nagy területen képződik köd vagy rétegfelhőzet. Számottevő csapadék nem várható. Jobbára mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -4 és +2 fok között alakul.

 

Forrás: hirado.hu