Maradhat a mag - Már megkezdte a tárgyalásokat a kosárcsapat vezetése a játékosokkal

Öt év után feljutott az élvonalba a férfi kosárlabda együttes. A Hübner Nyíregyháza BS vezetése már megkezdte a tárgyalásokat a játékoskeret tagjaival. Szeretnék a magot megtartani. 

Nyíregyházi sikerrel zárult a férfi kosárlabda NB-I/B rájátszása, így a Hübner Nyíregyháza BS visszakerült az élvonalba. A csapat drámai meccseket játszott már az elődöntő során is a Vasassal, majd a döntőben a BKG Príma Akadémia ellen az ötödik találkozó döntött. A Cápák végül győztek, és öt év után visszakerültek az élvonalba. Az elmúlt napok még az ünneplésről szóltak, és a játékosok szabadságot kaptak, a klub vezetése viszont már tárgyal a keret tagjaival. Szeretnék úgy megerősíteni a csapatot, hogy az „A” csoportban is eredményes legyen. 

- A csapatnak a magját szeretnénk megtartani, már egyeztettünk több játékossal, és természetesen tárgyaltunk leendő magyar és külföldi kosarasokkal is. De meg kellett várni a döntőt, hogy ténylegesen kivívja az együttes a feljutást, napokon belül több szerződést is aláírunk - mondta Dr. Mohácsi Máté, a Nyíregyházi Élsport Nonprofit Kft. ügyvezetője.  

A rájátszás során több jó egyéni teljesítmény is volt az együttesben. Tóth Gergely 18.8, Emmanuel Ubilla 17 pontos átlaggal zárt, előbbi a 4., utóbbi az 5. legeredményesebb volt a mezőnyben. A legtöbb lepattanót Bazsó Brunó szedte a nyíregyháziak közül, a 6-os átlag a bajnoki rangsorban harmadik helyet ért. Gólpasszok tekintetében Ubilla és Bus Iván volt a legjobb a Cápáknál, mindketten 6 fölé jutottak, míg az amerikai légiós a szerzett labdák statisztikájában is a top 10-ben zárt. Tóth Gergely védekezésben is hasznos volt, ő adta a második legtöbb blokkot a mezőnyben. A kosarasok felkészülése a tervek szerint július végén a hagyományos kosártáborral kezdődik, ahol a felnőtt csapat tagjaival is találkozhatnak a gyerekek, majd augusztus elején egy ráhangoló héttel indul a tényleges munka. A bajnokság a tervek szerint szeptemberben rajtol.