Már tart a rendőrség TISPOL-os sebességellenőrző akciója ország- és megyeszerte
Óvatosan! Speedmarathon!

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata, a TISPOL kezdeményezéséhez csatlakozva 24 órás sebességellenőrzést hajt végre a rendőrség április 3-án reggel 6 órától április 4-én reggel 6 óráig. Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében mintegy 50 helyszínen mérnek a rend őrei.

A háromlábúként is emlegetett, a forgalmas útszakaszoknál állványra kihelyezett mérőeszközökkel is találkozhatnak a közlekedők, de rendőrségi és civil autókból is mérnek traffipaxokkal.

A legtöbb baleset sebességtúllépés miatt történik

Dr. Vajtó Levente az MRFK mb. közlekedésrendészeti osztályvezetője elmondta:

Mint ismert, hazánkban a legtöbb baleset még mindig a gyorshajtás, sebességtúllépés miatt történik.

Az akció lehetséges helyszíneire számos állampolgári javaslat érkezett, amelyek közül a helyi adottságokat, valamint a közlekedésrendészeti elemző munka eredményeit figyelembe véve a megyei rendőr-főkapitányságok kijelölték az ellenőrzések helyszíneit és időpontjait. A megyei listák elérhetőek a police.hu oldalon.

Cél a gyorshajtók kiszűrése

Szerdán, a reggeli-délelőtti órákban többek között a Westsik Vilmos utcán is mértek a rendőrök, akik a csütörtök reggelig tartó Speedmarathon mellett, illetve azt követően más sebességellenőrzési akcióban is részt vesznek, tehát a következő napokban is találkozhatnak traffipaxokkal a közlekedők. A rendőrség célja továbbra is a sebességtúllépők, gyorshajtók kiszűrése a forgalomból.