Már tart a Hulladékért Virágot elnevezésű akció – Komposzt vagy utalvány is kapható
Légifotó: Kohut Árpád

Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata és az Észak-Alföldi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. idén is megszervezte a Hulladékért Virágot elnevezésű akcióját, most szeptember 9-e és 21-e között.

Az akció fő helyszíne idén is a Korányi Frigyes utcai Hulladékudvar. A két hét során a különválogatott papír-, műanyag-, öblösüveg-, fém- és csomagolási hulladékért, valamint italos kartondobozokért növényi hulladékból készült komposztot vagy utalványt kapnak a résztvevők. Utóbbi igen kedvelt, hiszen az Észak-Alföldi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft.-nél, valamint a cég több partnerénél, közel 20 helyen váltható be.

Petró Árpád a társaság ügyvezető elmondta:

Változatos a felhasználási lehetőség. Nyíregyházán számtalan helyen be lehet váltani a kapott utalványokat. A teljesség igénye nélkül, például az Aquarius Élményfürdőben, a Móricz Zsigmond Színházban, különböző optikákban, de az akció partnere a két nagy virágkertészet is, ahol fás és lágyszárú növényeket lehet beszerezni, de megemlíteném még a NYÍRVV-t, ahol parkolóbérletet is lehet vásárolni belőle.

Az akció keretében idén is meghatározták, hogy a leadott, különválogatott hulladék mennyit is ér. 7 kilogramm papír például 50 forintot jelent utalvány esetében.

Petró Árpád hozzátette:

Nagyon sokan kedvelik ezt az akciót, mindig sok résztvevője van. Éves viszonylatban, tavasszal és ősszel közel 100 tonna hulladék kerül így begyűjtésre!

Az akció ideje alatt a Korányi Frigyes utca 3. szám alatti Hulladékudvarban adhatók le a hulladékok, hétfőn, kedden, csütörtökön és pénteken 7 és 17 óra között, szerdán reggel 7 és este 19 óra között, szombaton pedig 8 és 14 óra között.