Már most megnövekedett forgalomra kell számítani a temetőkben és környékükön!

A Mindenszentek az üdvözült lelkek emléknapja, melyet november elsején tartanak. A halottak napja pedig a mindenszentek utáni nap, tehát november 2-a.

Az ünnepek közeledtével egyre több látogató érkezik a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Temetkezési Kft. által üzemeltetett temetőkbe is, hogy szeretteik sírjait meglátogassák és rendbe tegyék, azokat többek között virágokkal díszítsék, mécseseket és gyertyákat gyújtsanak a halottak üdvéért. A megyei Temetkezési Kft. tájékoztatása szerint, idén is a megszokottak szerint, hosszabbított nyitvatartással és fokozott rendőri jelenléttel fogadja majd az emlékezőket Nyíregyháza valamennyi sírkertje. Pénzes Tibor, a társaság ügyvezetője elmondta:

2019. október 29-én és 30-án a temetőink reggel 7 és este 7 óra között tartanak nyitva, míg október 31-én, november elsején, másodikán és harmadikán reggel 7 és este 8 óra között várjuk a temetőlátogatókat. November 4-én visszatérünk az ebben az időszakban szokásos nyitvatartási rendhez, azaz reggel 7 és este 5 óra között tart nyitva a sírkert.

A gépkocsi feltörések és a lopások elkerülése érdekében kérik, hogy táskájukra, autójukra és értékeikre fokozottan figyeljenek a temetőlátogatók.

Pénzes Tibor hozzátette:

November elsején, pénteken reggel 7 és 10 óra között lehet behajtani autóval az Északi Temetőbe, de 11 óráig el kell hagyni a temető területét; a behajtás ingyenes lesz. Aznap átmeneti forgalomkorlátozások lehetségesek, hiszen óriási gyalogosforgalom lesz a temetőben és ebben az időszakban a gyalogos forgalomban elsőbbsége van minden tekintetben a gépjárműforgalommal szemben.

November elsején, pénteken a hagyományokhoz híven a Korányi úti ravatalozóban idén is bemutatót tartanak temetkezési, kegyeleti kellékekből, termékekből – reggel 8 és 16 óra között látogatható a kiállítás. November 2-án pedig ismét lesz gyertyagyújtással egybekötött ünnepi megemlékezés a Hősök temetőjében.

Az ünnepség katonai tiszteletadással, görögkatolikus liturgiával és harangszenteléssel kezdődik 15 órakor. A Hősök Temetőjében több mint 2800 sír van, 14 nemzet első világháborúban elhunyt katonái nyugszanak egymás mellett; a hősökre emlékezvén idén is 2800 mécsest gyújtanak majd meg, ezzel zárul ott a megemlékezés.

Kapcsolódó galéria

Mindenszentekre készülve