Magyar Kupa - Győzött Székesfehérváron a Fatum Nyíregyháza

A női röplabda Magyar Kupa nyolcaddöntőjében Székesfehérvárra utazott a Fatum Nyíregyháza. Az indulás előtt Ralitsa Vasileva tömören ennyit mondott: „Nyerünk!” 

A jó formában lévő MÁV Előre SC-Bericop ellen nem mehettek biztosra a mieink, mivel az NB-I-es bajnokságban a fehérváriak még nem veszítettek. Jól kezdtek a mieink, és vezettek a mérkőzés elején. Aztán egy 8-0-s rohammal komoly előnyt szerzett a Fatum, és Genesis Francesco ászai után 5-17 volt az állás! Ralitsa Vasileva zsinórban három pontot ütött, és simán, 15 perc alatt nyerte a játszmát a Nyíregyháza. 

A második felvonás eleje szorosabb volt, és bár a hazaiak vezettek, 8-8-nál egyenlített a Fatum a remekül játszó Vajda Beáta pontjával. A MÁV Előre viszont lényegesen pontosabban támadott mint az első játszmában, így a vezetést sokáig nem engedték ki a kezükből.  Nikola Radosová támadása után viszont már 15-16-ot mutatott az eredményjelző. A szett hajráját a mieink végül négy pontos előnnyel kezdhették, és nyerték a második játékrészt is. 

A harmadik szettet jól kezdte a Nyíregyháza, egy 5-1-es roham után meglépett a Fatum. Ezt az előnyt még növelni is tudta, és végül biztosan nyerte a harmadik játszmát, ezzel együtt pedig a mérkőzést is. Ralitsa Vasileva tartotta a szavát…

A visszavágót december 4-én rendezik Nyíregyházán. 

MÁV Előre SC-Bericop – Fatum Nyíregyháza 0-3 (-6, -17, -15)
Nyíregyháza: Radosová 13, Bodovics 4, Vajda 13, Vasileva 14, Pintér 5, Francesco 7
Csere: Tóth F., Tóth D. (liberók)
vezetőedző: Németh Szabolcs