Magabiztos siker a végére

Kölcsey DSE-Nyíregyháza–Vitka SE 29–18 (9–7)

Continental Aréna, 200 néző

v.: Kavalecz I., Kavalecz K.

Kölcsey: Torkos H. – Márkus G. 3, Gyimesi L. 4, Kelemen G., Papp A. 4, Katona K. 8, Hrabina I. 9/2. Csere: Varga F. (kapus), Silye V. 1, Vitányi A., Hruska Zs., Katona B., Polyák E., Tóth G., Balogh D. Edző: Hadobás István.

Kiállítások: 2, illetve 4 perc.

Hétméteresek: 4/2, illetve 6/5.

Nem titkoltan nagyon készült a megyei derbire a Kölcsey DSE, a külföldiekkel megerősített vendégek ellen bizonyítani akartak. Ez az elején görcsössé tette játékukat, kimaradtak a ziccerek, eladtak pár labdát és ezt kihasználva vezetést szerzett a Vitka. Már a 10. percben időt kellett kérnie Hadobás Istvánnak kétgólos vendég előnynél. Lassan megnyugodott a Nyíregyháza és fokozatosan átvette az irányítást, félidőben már kétgólos hazai előnnyel fordulhattak a csapatok.

-  A szünetben sikerült rendezni a sorokat, éreztem, ha elkezdjük saját játékunkat játszani, nem lehet baj. Szép gólokkal fokozatosan növeltük előnyünket. örömteli, hogy indításaink mellett szép találatokat értünk el szélről és átlövésből is. A végére kialakult nagy különbség úgy vélem reális. Torkos Hanna régen látott jó teljesítménnyel rukkolt ki, 60 %-kal védett! Katona Kriszti tartja remek formáját, de Hrabina, Gyimesi és Papp is szépen játszottak, miként Kelemen és Márkus is sokat tettek a nagyarányú győzelemért. Szép volt lányok, ezzel a győzelemmel már kőbe véstük az értékes 4. helyünket - mondta Hadobás István edző. 

A juniorok gázoltak, 52-14-re nyerték a találkozót, amellyel az utolsó forduló eredményétől függetlenül már biztos ezüstérmes a csapat.