Magabiztos győzelem Újpesten

Újpesten lépett pályára a női röplabda Extraligában a Fatum Nyíregyháza. Darlene Ramdin és Deana Valentová papírjait is sikerült elintézni, így ott lehettek a keretben. 

Jól kezdtek a mieink, és pontos támadásokkal sikerült öt pontos előnyt szerezni. Használt a hazaiaknak az időkérés, mert jó nyitásokkal egy pontra zárkózott az UTE 9-10-nél. Úgy tűnt, sikerült rendezni a sorokat, ám a szett felénél egyenlő volt az állás. Több hosszú labdamenet következett, 17-16-nál először vezettek a hazaiak, de egy 4-0-s sorozattal sikerült fordítani! Selena Leban és Anija Jurdza volt ekkor ponterős a Fatumnál. 21-24-nél szettlabdához jutott a Nyíregyháza, és Merve Cepni blokkjával sikerült is az elsőt értékesíteni. 

A második felvonás eleje is a mieinknek sikerült jobban, 3-7-nél négy ponttal vezetett Tomás Varga csapata. Marija Cicic jó labdákat adott, és ha kellett, jól is blokkolt. Sajnos jött két rossz nyitás és egy hálóérintés, mellyel így egy pontra jött fel az Újpest. Lászlop Alexandra fontos pillanatban villant, de féltávnál most is döntetlen volt. Kristina Belova pillanatai következtek, és egy remek sorozattal komoly előnyt szerzett a Nyíregyháza. Lebant és Jurdzat nem tudták tartani a lilák, és 15-24 után Selena beütötte a 25. vendég pontot. 

A harmadik szett is nyírségi vezetéssel indult, remekül blokkoltak a mieink, de ezúttal szívósan tapadt az UTE. Féltávnál három pont volt a Fatum előnye, de egy kisebb hullámvölgyet kihasználva  zárkózott a fővárosi csapat, de a hajrá 20-17-es nyíregyházi vezetéssel indult. Leban szerzett fontos pontokat, és 18-24-nél jöhetett a meccslabda. A másodikat Belova értékesítette, így a Fatum Nyíregyháza jó játékkal, fontos három pontot szerzett! 

UTE – Fatum Nyíregyháza 0-3 (-21, -15, -19)

Újpest: Hiruela 14, Sziládi 2, Woock 4, Manninger 5, Boskó, Ambrosio 1

Csere: Baksa (liberó), Tarin 4, Kilyénfalvi 3, Goodwin, Németh 1

vezetőedző: Horváth András

Nyíregyháza: Cepni 8, Cicic 2, Lászlop 5, Jurdza 14, Belova 5, Leban 16

Csere: Tóth F. (liberó)

vezetőedző: Tomás Varga