Ma sem ússzuk meg szárazon, többfelé is záporokra kell számítani
Fotó: Illusztráció

Nyugat felől előbb fátyolfelhők, később már vastagabb felhők is érkeznek, ugyanakkor a keleti országrészben zömmel napos, gomolyfelhős idő várható – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Számottevő, kiterjedt csapadékra leginkább a Dunántúl nyugati és délnyugati részén lehet számítani, máshol csak helyenként fordulhatnak elő záporok, zivatarok. Az északi, északnyugati szél többfelé megélénkül, a Dunántúlon néhol megerősödik. Zivatarban viharos lökések is előfordulhatnak. A hőmérséklet délután 23 és 30, késő este 16 és 23 fok között alakul.

Estére, az ország keleti felében is megnövekszik a felhőzet, mindazonáltal a déli országrészben lesz vastagabb a felhőtakaró, majd az éjszaka második felében a Dunántúlon már csökken a felhők mennyisége. Egyre inkább a Dél-Alföldön fordulhat elő eső, zápor. Hajnaltájt a Dunántúlon már élénkülni kezd az északi, északnyugati szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 12 és 19 fok között alakul.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki csütörtök éjfélig.

A déli óráktól nyugat felől ismét megnő a zivatarhajlam, legnagyobb területi lefedettséggel az ország délnyugati harmadában fordulhatnak elő, arrafelé felhőszakadás is társulhat hozzájuk.

Kisebb számban a Dunántúl északkeleti, északi részein, illetve a Duna-Tisza közén is előfordulhat zivataros góc. Az esti órákban várhatóan fokozatosan lecseng a zivatartevékenység.

 

Forrás: hirado.hu