Ma is szükség lesz az esernyőre, mutatjuk, hol fog esni
Fotó: Illusztráció

Délelőtt az összefüggő felhőtakaró délkelet felé fokozatosan elhagyja az országot, mögötte északnyugat felől felszakadozik, csökken a felhőzet, majd felhőátvonulások mellett többórás napsütés valószínű – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Reggel, délelőtt a délkeleti országrészben még esős idő várható, majd ahogy az ország többi részén, arrafelé is záporok, zivatarok alakulhatnak ki. Az északnyugati, nyugati irányú szelet nagy területen erős, elsősorban Sopron térségében, illetve a zivatarok környezetében viharos lökések is kísérhetik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 18 fok között alakul. Késő estére 7 és 12 fok közé csökken a hőmérséklet.

Estére az ország délnyugati felén érdemben csökken a felhőzet, másutt továbbra is felhőátvonulások várhatóak. Az északnyugati és északkeleti megyékben elszórtan lehet zápor, másutt késő estétől már kicsi a csapadék esélye.

Az északnyugati szél a Dunántúl északi felén és Budapest körül élénk marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 4 és 10 fok között alakul. A kevésbé felhős, szélvédett északkeleti tájakon ennél néhány fokkal hidegebb is lehet.

Az egész országra elsőfokú figyelmeztetés van érvényben. Szórványosan lehet zivatar kialakulására számítani, amit néhol viharos szél (60–80 kilométer/óra) és apró szemű jég kísérhet.

 

Forrás: hirado.hu