Lezárult az idei kertszépségverseny Nyíregyházán
A megmérettetésen résztvevő kerttulajdonosok száma évről-évre nő. A díjazottak között több mint egymillió forint értékű vásárlási utalványt osztanak ki.

A város megszépítését, a kulturált, rendezett településkép kialakítását célzó kertszépségverseny 2013-ban indult Nyíregyháza önkormányzata és a Nyíregyházi Városüzemeltető és Vagyonkezelő Kft. közös kezdeményezéseként. Az idei versenyre is több kategóriában lehetett nevezni. Keresték a legszebb előkertet, utcát, társasházat, családi házat, valamint intézmények is beadhatták a jelentkezésüket. Az elmúlt három esztendő alatt évről-évre nőtt a vállalkozó kedvű kerttulajdonosok száma. Idén is több mint félszázan jelentkeztek a megmérettetésre. A döntés meghozatalakor vizsgálják a kreativitást, a kert ápoltságát, valamint hogy az összhatáson mennyire érezhető a kert iránti szeretet, az emberi jelenlét.

A legszebb kerttel rendelkező tulajdonosok között több mint egymillió forint értékű vásárlási utalványt osztanak szét, amelyet a zöldfelületek ápolására, vagy ahhoz kapcsolódó termékek vásárlására fordíthatnak a díjazottak. Az első helyezettek kategóriánként 70 ezer forintos, a második helyezettek 50 ezer, a harmadik helyezést elértek pedig 35 ezer forintos utalványt kapnak. Az idei versenyre már nem lehet jelentkezni, lezajlott a zsűrizés is, jelenleg a beadványok kiértékelése zajlik. S hogy kié lesz a legszebb kert, azt szeptemberben tudhatjuk meg.

Piszár Tünde