Lezárt ügy: Ittasan vezetett – A nagykállói rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát

A Nyíregyházi Rendőrkapitányság Nagykállói Rendőrőrse járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást egy 43 éves nagykállói lakos ellen.

A férfi 2020. május 11-én személygépkocsival közlekedett Nagykállóban, amikor haladása során lesodródott az útról nekiütközött egy tűzcsapnak, majd egy ház kerítésének. A rendőrök a járművezetőt a helyszínen intézkedés alá vonták és vele szemben alkoholszondát alkalmaztak, mely pozitív értéket jelzett, ezért őt további mintavételre előállították. A beszerzett igazságügyi vegyészszakértői vélemény alapján a járművezető szervezetében bűncselekményi értékhatárt meghaladó etilalkohol-koncentráció volt. A rendőrök a férfit 2020. szeptember 9-én gyanúsítottként hallgatták ki. A férfi a vallomásában elismerte, hogy a vezetés megkezdése előtt szeszes italt fogyasztott.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Nyíregyházi Rendőrkapitányság Nagykállói Rendőrőrse a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az ügyészségnek.

 

Forrás: police.hu