Lengyelországban sítáboroztak a Kölcsey diákjai – Felejthetetlen élményekkel tértek haza

Az idei kölcseys sítábor a tanév egyik legjobb élménye volt a diákok számára, immár harmadik éve. Idén is a Lengyelországban fekvő Tatranska Bialkán jártak, amelynek változatos pályáin síelhettek a tábor öt napján. A 11.D-s fiúk gondolataival és hangulatával egyetértve az élményeket Lamos Balázs és Torda Tamás 11.D osztályos tanulók jegyezték le, beszámolójukat itt olvashatják:

Megérkezésünk után mindenki elfoglalta a szobáját, majd egy kiadós, meleg vacsora után indultunk is a pályákra, ahol este kilencig csúsztunk. A többi napon egy svédasztalos reggeli után mindennap délután négyig síeltünk. Szerencsénkre az időjárás nagyon kedvező volt, hiszen két nap is gyönyörű hóesésben élvezhettük a pálya nyújtotta izgalmakat. 

Semmi sem fogható ahhoz a tájképhez, amely a hegy tetejéről a völgyre nézve tárult elénk. Izgalmas volt nemcsak a pályán, hanem azon kívül is a szűzhó érintetlenségét is felfedezni. A friss hó ropogása, a fejünk mellett elsuhanó fenyvesek sora és a hűs süvítő szél mind-mind örök emlék marad!

A síelés mellett kísérőtanáraink szerveztek esti programokat is, interaktív, szórakoztató játékokat, melyek kiváló közösségépítő tevékenységeknek bizonyultak. Mozgalmasan telt minden napunk, második este mindenki élvezete a fantasztikus hófánkozást! Ellátogattunk Zakopane városába is, ahol megnézhettük az egészen különleges hólabirintust, majd a hangulatos sétálóutcán tölthettük el szabadidőnket. Utolsó este a közeli élményfürdőben lazíthattunk kicsit, ami a tábor vége felé már mindenkinek nagyon jólesett. A hazaindulás napján még délig róhattuk a pályákat, majd a hegytől könnyes búcsút véve hazaindultunk.

Minden jó kirándulás alapja a jó társaság, amiből egy kölcseys sítáborban sosincs hiány! Ismét számos új barátság köttetett és rengeteg felejthetetlen élménnyel gazdagodtunk. Meleg szívvel ajánlom minden kölcseys diáknak az iskolánk által szervezett tábort, kihagyhatatlan élmény minden sportolni kedvelő számára! Köszönjünk a szervezőknek, Csonka Judit és Horváth Anetta tanárnőknek, valamint Vajda Gyula tanár úrnak, hogy idén is részesei lehettünk e csodának.