Lengyel siker a MACEC Kupán

2022-ben először bőgtek fel a motorok a Nagyhalász Speedway Ringen, a MACEC Kupával elkezdődött a pályán a 2022-es idény.

Összesen hat versenyt rendeznek a ringen idén, köztük GP és EB-kvalifikációt. A nyitányon 7 nemzet 17 motorosa mérte össze tudását a MACEC Kupán, szép számú közönség előtt. 

 

Már az első körben látszott, hogy az ukrán Levishyn, a lengyel Rolnicki és Chmiel nagyon gyors, de a folytatásban a mieink közül Magosi Norbert és Fazekas Dennis is gyűjtögette a pontokat. Sajnos a szlovák Búri számára idő előtt befejeződött a verseny, a 9. futamban a rajt után nagyot bukott, mentőben hagyta el a pályát.

Chmielt viszont nem lehetett megállítani, minden futamát nyerte, és százszázalékos eredménnyel állt az élen, amikor három futammal a vége előtt leszakadt az ég. A zsűri rövid várakozás után úgy döntött, 16 futam után eredményt hirdet, mivel nem lehetett folytatni a MACEC Kupát. A győzelmet a lengyel Robert Chmiel szerezte meg, megelőzve honfitársát, Patryk Rolnickit és az ukrán Marko Levishynt.

Folytatás május 21-én, amikor az Egyéni EB-kvalifikáció helyszíne lesz a Speedway Ring.