Itt a reakció: Lengyel Máté megint provokál – válasz a nyíregyházi volt jobbikos, most éppen momentumos képviselő Facebook-bejegyzésére

Lengyel Máté, aki nemrég még a Jobbikban szolgálta Vonát, Sneidert, Jakabot, Gyöngyösit, aki egy éve még (Gyurcsányné) Dobrev Klárát is ölelgette a jelöltségéért cserébe, s aki most elhagyva a Jobbik süllyedő hajóját már a Momentumot szolgálja, újra a balhét szítja Nyíregyházán.

Ez a politikai szélhámos, aki még egyetlen egy választáson sem tudott nyerni, az önkormányzatba is listáról jutott be, s akit tavaly az idősebb szocialisták a parlamenti választási vereség egyértelmű felelősének kiáltottak ki, most rácsodálkozott, hogy állítása szerint a nyíregyházi polgármester beintett neki.

De arról nem beszél Lengyel Máté, miért is történhetett ez – már ha valójában megtörtént? Akkor lássuk a tényeket!

Az üzleti titkok miatt a nyíregyházi önkormányzat csütörtökön zárt ülésen tárgyalt az ipari park fejlesztéséről. A városvezetés részéről kétórás tájékoztató hangzott el, majd a képviselők több mint egy órán át kérdeztek a témáról. A napirend végén Lengyel Máté minősíthetetlen, testületi üléshez nem illő stílusban próbálta „oktatni”, provokálni a polgármestert. A képviselők nagyobb része ekkor felháborodásának adott hangot.

Lengyel Máté pár perc múlva, a következő napirend egyikében újra szót kért és ezzel elismerve a durva stílusát, ő kért kétszer is elnézést Kovács Ferenctől, a város vezetőjétől a provokatív viselkedéséért. Azt mondta, nem volt szándéka megbántani a polgármestert.

Ezek után mennyire gerinctelen magatartás az, hogy a közösségi oldalán erről már nem beszél? Konkrétan eltitkolja, elhallgatja a valóságot. De mit is várhatnánk egy gátlástalan köpönyegforgatótól? Ha már egy vezető tisztségviselőt nem tanították meg tisztelni a szülei, legalább az idősebbek iránt, ez esetben egy kétszer annyi idős városvezetővel szemben legyen tisztelettudó.

Kedves Lengyel Máté! Szégyellje magát, amikor telekürtöli az országot az ön féligazságával, s elhallgatja, hogy igazából ön hibázott, amiért ott elnézést is kért. Az új pártja, a Momentum várja ezt öntől? Ilyen belépőt kér az új pártja?

De Jeszenszki Andráshoz is szól a kérdés!

Kedves épp most az MSZP-ből kilépő, a választásokra függetlenné átváltozó frakcióvezető úr, miért nem szólt Lengyel úrnak, ha már nekünk utána azonnal jelezte, hogy ez nem helyes magatartás egy politikustól?

Fidesz-Magyar Polgári Szövetség
Nyíregyháza 01. Számú Választókerület
4400 Nyíregyháza, Luther u. 3.
E-mail:szabolcs01vk@fidesz.hu
Telefon:+36 42 504 098