Legyen nyíregyházi az év körforgalma az országos versenyen – Szavazzon Ön is!

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. és a Közlekedéstudományi Egyesület Közlekedésbiztonsági Tagozata A Közlekedési Kultúra Napja rendezvénysorozat keretében pályázatot hirdetett „Az Év körforgalma” címmel, melyre Nyíregyháza a Korányi Frigyes utca és Csaló köz csomópontjában megépült körforgalommal jelentkezett.

A Közlekedési Kultúra Napja hivatalos webportálján azt írják, a pályázat célja a körforgalmak még részletesebb bemutatása. „A körforgalom, mint az egyik legbiztonságosabb csomóponti típus különböző változatainak szemléletes bemutatása, a KRESZ által kevésbé részletezett, a biztonságot és az egyre változatosabb körforgalmakban való tájékozódást elősegítő információk átadása, az utakat tervező és üzemeltető mérnökök és szervezetek kiválóságainak, a körforgalmak esztétikus kialakításának elismerése.”

A versenybe szálló körforgalmakat egy szakmai munkacsoport választja ki. A munkacsoport a Magyar Közút Nonprofit Zrt. és a Közlekedéstudományi Egyesület képviselőiből áll. Ők az alábbi szempontok alapján választanak majd győztest:

  • esztétikus tervezés
  • közlekedésbiztonság (ha a körforgalomban, annak ki- és belépési pontjain az elmúlt három évben legalább három személyi sérüléses baleset történt, akkor a létesítmény nem kaphat elismerést. A baleseti adatokat a bíráló bizottság a hivatalos baleset nyilvántartási adatok alapján ellenőrzi.)
  • körforgalom műtárgyai és az úthálózat harmonizációja
  • gyalogos és kerékpáros átvezetések kialakítása
  • gondozottság
  • burkolati jelek, burkolatprizmák, gömbsüvegek állapota.

Szavazni „A Közlekedési Kultúra Napja” hivatalos Facebook oldalán lehet 2021. április 19. és május 2. között. Az „Év körforgalma” cím 2021. május 11-én A Közlekedési Kultúra Napjának nyitórendezvényén kerül kihirdetésre.

Legyen a nyíregyházi Korányi - Csaló közi körforgalom az „Év körforgalma”, szavazzon Ön is az alábbi képre, like formájában!

 

Galériánkban még több fotót megtekinthet a versenyben lévő nyíregyházi Korányi - Csaló közi körforgalomról:

Kapcsolódó galéria

Korányi Frigyes utcai körforgalom