Legend Rally - Terepjárók lepték el Nyíregyháza utcáit
Fotó: Szarka Lajos

Egymás után érkeztek a terepjárók Nyíregyháza belvárosába. A Kossuth térről startolt el az évadzáró Legend Rally, melyre több mint 50 nevezés érkezett.

- Nagyon örülünk, hogy Nyíregyháza lehet a házigazda. Sokan azt gondolják, hogy csak hegyes, dombos vidéken lehet jó terepversenyt tartani, mi most bebizonyítjuk, hogy itt sem lesz könnyű dolguk a pilótáknak. Profik és amatőrök egyaránt vannak, és nem is az eredmény az elsődleges, sokkal inkább az, hogy hasznosan töltsék a hétvégét az indulók, és megismerjék a környéket - mondta Klinovics János főszervező.

A Legend Rally során közúton, a KRESZ szabályait betartva közlekednek az autók, és nem feltétlenül a gyorsaság dönt. Megadott GPS pontokat kell megtalálniuk a nevezőknek minél rövidebb idő alatt, tetszőleges sorrendben, azaz a taktika döntő. Természetesen nehéz, sáros terep is várja az indulókat a megye különböző pontjain. A versenyzők között több nyíregyházi páros is akad, de sokan az egész családot elhozták az ország távolabbi pontjairól, így van induló Szombathelyről, Zalaegerszegről, sőt Dunaszerdahelyről is. 

Kapcsolódó galéria

Legend Rally 2021