Leesett turbócső, kamion a falban, sérült szalagkorlát

A Hungaroringen rendezett első fordulóval megkezdődött a Kamion Európa-bajnokság. Kiss Norbert a Révész Racing színeiben optimistán várhatta a versenyhétvégét, mivel a tesztelések jól sikerültek. Az edzések után az időmérőn is a kétszeres EB győztes magyar pilóta volt a leggyorsabb, több mint 1 másodpercet vert a második helyen végző Sascha Lenzre, míg a második sorból Jochen Hahn és Adam Lacko startolhatott az első futamban.

A rajt jól sikerült a Pole-ból induló Kiss Norbert számára, elsőként fordult a belső íven, és bár Lenz támadta, a magyar pilóta állt az élre. Technikai probléma miatt azonban lelassult a 41-es rajtszámú versenygép, egyre többen mentek el mellette, így a 4. körben ki kellett jönnie a depóba, és nem tudta folytatni a versenyt, melyet végül Sascha Lenz nyert meg Hahn és Lacko előtt. 


-    Leesett a turbócső, így nem volt elég nyomás, és elment az erő, gyakorlatilag szívó motorossá változott az autó. Sajnálom, mert a tesztelések során nem voltak műszaki gondjaink. Megpróbálunk javítani a következő futamban és itt van még a vasárnap is. A tempónk megvan, mi vagyunk a leggyorsabbak – mondta Kiss Norbert a verseny után.   

A második futamnak a fordított rajtrács miatt az utolsó előtti helyről vághatott neki Kiss Norbert. Jól sikerült Norbi számára a rajt, majd Steffen Faas előbb megpördült egy ütközés miatt, majd nagy tempóval a falban kötött ki a kettes kanyarban. A fékével voltak problémák, ezért nem tudott megállni. A szalagkorlát is komolyan megsérült, így piros zászlóval megállították a versenyt, szerencsére Faas-nak nem esett baja. A versenykamion mentése után végül úgy döntöttek, hogy biztonsági okokból nem indítják el a szombati második versenyt.  

Vasárnap újabb versenynap következik, több futammal is.