Leállította a tervezhető beavatkozásokat a kórház
Fotó: illusztráció / internet

Leállították a tervezhető beavatkozásokat a kórházak, csak a sürgős, életveszélyes eseteket látják el. Az  orvosokat,  nővéreket pedig  sorra  vonják  be  a Covid-ellátásba.

Múlt héttől újra végeztek egynapos sebészeti beavatkozásokat a Jósa András Oktatókórházban, ugyanis az emberi erőforrások minisztere, Kásler Miklós a kedvező járványügyi helyzetre való tekintettel engedélyezte azokat. Nyíregyházán ebben érintett volt a szülészet-nőgyógyászat, a szemészet, a traumatológia, az ortopédia, a sebészet, az urológia, és bizonyos gasztroenterológiai, valamint kardiológiai beavatkozások is. A harmadik hullám emelkedő betegszámai azonban ezt csak egy hétig engedték. Keddtől újra szüneteltetik az egynapos sebészeti beavatkozásokat.

A sürgősségi beavatkozásokat elvégzik

– A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórházban is, az ország többi kórházához hasonlóan leállítottuk az egynapos sebészeti beavatkozásokat – tájékoztatta a Nyíregyházi Napló szerkesztőségét Vitkai Éva, a kórház sajtófőnöke. – Az osztályok persze a sürgősségi ellátásokat továbbra is végzik, mint az eddig is történt a második hullám alatt. A harmadik hullám emelkedő betegszámai következtében azonban a keddi naptól megszüntettük az egynapos sebészeti ellátást. Az erősödő járványhelyzet miatt készülünk, és szükség esetén bővítjük a Covid-ellátásban dolgozók számát.