Látványos munkálatok az épülő Bujtosi Uszodánál! 100 tonnás autódaru is dolgozott!
3,5 tonna?!

Jó ütemben halad a Bujtosi Uszoda építése.

Nyíregyháza új sportlétesítménye őszre készülhet el a Continental Aréna szomszédságában. Tavaly októberben tették le az alapkövét, novemberben pedig már kirajzolódtak a medenceterek vonalai, pár nappal ezelőtt, május elején többek között a kiszolgáló blokkok födémbetonozása zajlott, a daruk pedig azóta is folyamatosan dolgoznak a munkaterületen.

Makai Dávid Lajos, a KEVIÉP Építőipari és Kereskedelmi Kft. projektvezetője elmondta:

A szerkezetépítési munkálatok utolsó fázisához értünk. A medencetér feletti tető acélszerkezetének főtartóit kezdték beemelni munkatársaink, szakembereink egy 100 tonnás autódaru segítségével. Összesen 14 főtartó kerül majd be, súlyuk körülbelül 3,5 tonna, fesztávolságuk 33 méter. Ezután jön a tető-, valamint a homlokzati szigetelés és persze a belső munkálatok. Többek között elektromos, illetve gépészeti munkákkal foglalkozunk és az uszodatechnikai kivitelezési munkarészeket is folytatjuk.

Mint ismert, a sportlétesítmény építésére az AQUA SE pályázott.

A beruházással kapcsolatosan tavaly városi, közgyűlési döntés is született: Nyíregyháza támogatja a TAO-s fejlesztést, a beruházáshoz a területet, ingatlant a megyeszékhely adta. Amint megtörténik az uszodának a használatba vétele, a létesítmény önkormányzati tulajdonba kerül. A beruházás mintegy 2 és fél milliárd forintból valósul meg. Ennek 750 millió forint az önereje, ám a város ezt az összeget is megkapja: a magyar kormány támogatja a fejlesztést. Az uszoda 10 pályás nagymedencéje 220 centiméter mély és 50 méter hosszú lesz, mellette pedig tanmedence, öltözők és egy közel 300 fős lelátó is helyet kap majd az épületben. A létesítmény nettó alapterülete több mint 4300 négyzetméter.

Kapcsolódó galéria

Városi uszoda munkálatok 20190523