Különösen nagy kárt okozó csalás elkövetése miatt keresik a szabolcsi rendőrök
Fotó: police.hu

A rendőrség a lakosság segítségét kéri.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóság Gazdaságvédelmi Osztálya 15000/314/2020. bűnügyi számon folytat büntetőeljárást különösen nagy kárt okozó üzletszerűen elkövetett csalás bűntettének megalapozott gyanúja miatt Gulyás Zsolt István debreceni lakossal szemben.

A nyomozás adatai szerint a férfi 2019. június és augusztus közötti időszakban nyíregyházi, budapesti és tiszaújvárosi lakosoktól valutaváltás és ingatlanvásárlás ígéretével csalt ki készpénzt, és ezzel sérelmükre anyagi kárt okozott.

A feltételezett elkövető Gulyás Zsolt István 50 éves, debreceni lakos a bűncselekmények elkövetése után ismeretlen helyre távozott, a hatóság elől elrejtőzött. A felkutatására tett intézkedések eddig eredményre nem vezettek. A megyei rendőr-főkapitányság a férfi elfogása érdekében 2020. szeptember 18-án elfogatóparancsot adott ki.

A nyomozást folytató rendőri szerv munkatársai kérik, hogy jelentkezzenek azok, akik a körözött férfi jelenlegi tartózkodási helyéről információval rendelkeznek. Személyesen  a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Osztályán, telefonon a 06-42-524-600-as számon, illetve a 112-es központi segélyhívón. Névtelensége megőrzése mellett a nap 24 órájában ingyenesen hívható 06-80-555-111 Telefontanú zöldszámán is bejelentést tehet.

 

Forrás: police.hu