Különleges ajándékkal szerettetik meg az  óvodásokkal a sportolást
Fotó: Szarka Lajos

Országszerte 4000 óvodában, 300 ezer gyerek kapott lehetőséget, hogy megszeresse a sportolást. A kormány 750 millió forintból indította el az Ovis labdaprogramot, amely segítségével különleges sportszercsomagot kapnak az intézmények. Nyíregyházán a Kert közi óvodában ma a sportért felelős államtitkár adta át az értékes képességfejlesztő ajándékokat. A nyíregyházi származású dr. Szabó Tündét, a Tatabánya klasszis focistája, Vincze István is elkísérte a megyeszékhelyre.

Nagyon szeretek focizni!

- igazi kis focistaként nyilatkozott egy 4 éves nyíregyházi kisfiú a Kert közi oviban. A gyerekek ma próbálhatták ki először azokat a labdákat, kapukat, fejlesztő eszközöket, melyeket az Ovis labdaprogramban segítségével kaptak meg. Lányok, fiúk együtt és külön-külön is nagyon örültek a játékoknak. A szakértők azt mondják a labdával való játékot nem lehet elég korán elkezdeni.

Minden gyermek szereti a labdát, tehát akivel beszéltem, mindenki elmondja, hogy a labda volt a központ. Egészen 2-3 éves kortól lehet kezdeni, kis ovisoknak pedig egészen jó, sőt, 1-2 gyermek nagyon ügyesen bánik is vele, holott még csak az első nap, hogy megkapták ezeket a szereket.

– mondta el Vincze István, labdarúgó.

A Tatabánya egykori klasszis futballistáját a sportért felelős államtitkár csábította Nyíregyházára. Dr. Szabó Tünde ugyanis a Kert közi oviba személyesen hozta el azt a sportszercsomagot, amit az Ovis labdaprogramban országszerte 4000 óvoda kaphat meg. A kormány szándékai szerint 300 ezer gyereket nevelnek majd az eszközök segítségével a sportos életmódra és a sport szeretetére.

Minden gyermek úgy születik, hogy nagyon nagy igénye van a mozgásra és ezáltal tudjuk azt elérni, hogy a mozgásgazdag életmód életünk részévé váljon. Az óvodapedagógusok kezében van a mi egészséges társadalmunk és a jövőnk, hiszen amilyenek a gyerekek, olyanok leszünk. Mi pedig nagyon szeretnénk, hogy egészséges társadalmunk legyen és úgy nőjenek fel a gyerekek, hogy ténylegesen mozgásgazdag életet élhessenek. És ha a gyerekek sportosak, akkor a családok is sportosak lesznek.

– fogalmazott dr. Szabó Tünde, államtitkár.

Az Ovis labdaprogram megvalósítására 750 millió forintot költ a kormány és a tervek szerint jövőre további intézmények kapnak majd sportszercsomagot. 2021-ben pedig a programba határon túli óvodák is bekerülhetnek majd.