Kulcskérdés, hogy Magyarország bevándorló ország lesz vagy megőrizzük egy büszke államnak

Nyíregyházán is bemutatta a Fidelitas azt a plakátkiállítást, melyet minden megyei jogú városba elvisznek azért, hogy az emberek tisztában legyenek azzal, hogy a plakátokon szereplő ellenzéki politikusok milyen gondolatokat fogalmaztak meg a határzárról, a déli kerítésről.


Az ezzel kapcsolatos pénteki, nyíregyházi, Szabadság téri sajtótájékoztatón Böröcz László, a Fidelitas elnöke azt mondta, úgy gondolják, senki nem játszhat a fiatalok jövőjéről és azt nem teheti kockára. Szerinte kulcskérdés, hogy Magyarország bevándorló ország lesz-e vagy megőrizzük ilyennek, amilyennek szeretjük, egy nemzeti, büszke államnak. A Fidelitas elnöke úgy véli, Magyarország pozitív jövőképének, fejlődésének, valamint az oktatásra, infrastruktúrára, egészségügyre fordított források meglétének előfeltétele az, hogy hazánk megőrizze az önállóságát és olyan ország maradjon, ahol nem kell betelepíteni migránsokat, nem kényszerítik ránk a kötelező kvótát, és nem alakulnak ki olyan városrészek, amik Nyugat-Európában, ahol már a rendőrök sem mernek bemenni, az úgynevezett no-go zónákba. Szerinte a 11 plakáton olvasható ellenzéki mondatok tökéletes megmutatják, hogy melyik politikai erőtől mire számíthatnak a jövőben.

Böröcz László, a Fidelitas elnöke elmondta:

Ezek a mondatok, amiket az ellenzéki képviselők mondtak, rávilágítanak arra – bár most a kampány miatt tagadják, de az elmúlt időszakban a tevékenységük, a gondolataik, a kimondott mondataik mind arra utalnak, hogy egyetlenegy dolgot szeretnének: amint hatalomra kerülnek, megfelelni Brüsszel, illetve Soros György elvárásainak, lebontanák a határzárat, és beengednék a migránsokat Magyarországra.

A sajtótájékoztatót követően a Jobbik megyei funkcionáriusa lefestette a Vona Gábor pártelnök nyilatkozatát idéző plakátot.