Kripli, Szaffi és Stílusgyakorlatok – Rendben zajlik az élet a Móricz Zsigmond Színházban
Fotó: Móricz Zsigmond Színház

Harmadik hete újraindult a munka a Móricz Zsigmond Színházban. Sokan tudhattak arról, hogy az Édes Charity bemutatója után volt egy kis leállás. Most új bemutatókra készülnek.

Ma már mindenki a helyén a színházban, mégsem olyan semmi, mint a korábbi évadokban. A színészek kényszerpihenőn voltak, ezért át kellett dolgozni a szereposztást, és bemutatók is maradhatnak közönség nélkül, hiszen az iskolásokat nem engedik be az előadásokra. Szigorú biztonsági szabályok betartása mellett családi programnak kínálja tehát a színház a gyerekdarabokat. Az eltelt három hétben pótolták a pótolhatatlant.

„Azóta a Charityt is több alkalommal játszottuk, illetve múlt hét szombaton megvolt A kriplinek is az eredetileg szeptember 12-re tervezett bemutatója, és nem a kamarában, hanem a nagyszínpadon. Két szerepcserével, de mondhatom, hogy hatalmas sikerrel, és tényleg nagyon pozitív visszajelzéseket kaptunk a nézőktől” – tájékoztatott Kirják Róbert, a Móricz Zsigmond Színház igazgatója.

Jelenleg a Szaffi című mese október 29-ei bemutatójára készülnek a színészek, illetve a másnapi Új stílusgyakorlatokra. Az előbbi rendezője Horváth Illés, a következőt pedig Olt Tamás irányításával készítik a Krúdy Kamara színpadára. Novemberben indul a Rovarok élete próbafolyama, majd Puskás Tivadar búcsúelőadására, a Napsugár fiúkra készülnek a nagyszínpadon.

„Papíron a nézőszámaink még mindig nagyon jók, de nyilván vannak olyan nézők, akik úgy döntenek, annak ellenére, hogy érvényes bérletük vagy jegyük van, nem jönnek el megnézni az előadást. Bárki, aki jelzi felénk, hogy cserélni szeretné az előadást, vagy bármilyen problémája van, annak most soron kívül segítünk, és megtaláljuk mindenkinek a problémájára a megoldást” – folytatta az igazgató.

A szabad jegyek mellett továbbra is kaphatók még bérletek a színház Országzászló téri Szervező- és jegyirodájában, majd november végétől, december elejétől már az ún. Vidám Bérletet árusítják, ami akár karácsonyi ajándék is lehet a színház barátainak.