Közös emlékezésre szólítja az LMP a nyíregyházi polgárokat

Közös emlékezésre szólítja az LMP a nyíregyházi polgárokat, pártokat és civil szervezeteket Trianon századik évfordulójához közeledve. Dr. Szoboszlay György, a párt etikai bizottságának tagja azt emelte ki, Trianon a mai életünkre is hatással van, a 20. század viharai közepette pedig nem volt rá lehetőség, hogy ezt a történelmi traumát feldolgozzuk.

 

A párt azt szeretné, ha június negyedikén egy közös nyilatkozatban álljanak ki a határon túli magyarokért, közölte dr. Pápai László, az LMP megyei szervezetének elnöke. A sajtótájékoztatón az is elhangzott, ki kell fejezni, hogy a hazai politika minden szegmense felelősséget érez irántuk és feladatának érzi, hogy a kisebbségvédelem nemzetközi egyezményeinek tiszteletben tartására hívja fel a szomszédos országok figyelmét.

„Ezt a felhívást a mai napon továbbítani fogjuk az önkormányzatot jelenleg alkotó pártok és civil szervezetek számára. Csatlakozva az eseményhez, néhány napja jött az örömteli hír, hogy az Európai Bizottság a járványhelyzet miatt hat hónappal meg kívánja hosszabbítani a Székely Nemzeti Tanács által, Európa polgárai kezdeményezésének, vagyis az egyes tagállamok, nemzeti kisebbségi régióinak egyenjogúságáért folytatott aláírásgyűjtés határidejét, ami az utolsó hetekben szinte példa nélkül álló nemzeti összefogást eredményezett” – mondta dr. Pápai László, az LMP Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei szervezetének az elnöke.