Közlekedésrendészeti ellenőrzést tartottak az M3-as autópályán

Közlekedésrendészeti ellenőrzést tartottak az M3-as autópályán
A gyorsforgalmi út Kántorjánosi pihenőhelyén végrehajtott ellenőrzés elsődleges célja a jogsértést elkövető járművezetők kiszűrése és a közúti balesetek számának csökkentése volt

Átfogó közlekedésrendészeti ellenőrzést tartott a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság együttműködő hatóságaival az M3-as autópályán 2019. május 21-én.

A rendőrök a közlekedőket a Kántorjánosi pihenőbe terelték, ahol ellenőrizték a gépkocsivezetők és utasaik okmányait, a passzív biztonsági eszközök és a kézben tartott mobiltelefon használatát, a vezetési- és pihenőidő betartását, valamint a járművek műszaki állapotát. Külföldiek esetében a magyarországi tartózkodás jogszerűségét is vizsgálták.

A rendőrök munkáját segítették a közlekedési polgárőrök speciálisan felszerelt gépkocsijukkal, amely kamerájával rendszám alapján képes azonnal kiszűrni a körözési rendszerben szereplő, illetve a forgalomból kivont gépkocsikat. Az ellenőrzésben részt vettek a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt., a Közúti Gépjármű- Közlekedési Hivatal és a megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság munkatársai is.

A hatóságok néhány óra alatt több száz járművet ellenőriztek. A rendőrök kisebb súlyú közlekedési szabálysértés miatt 6 esetben figyelmeztetést alkalmaztak, 3 esetben helyszíni bírságot szabtak ki, és 2 fővel szemben szabálysértési feljelentést tettek. Passzív biztonsági eszköz használatának elmulasztása miatt 19 esetben, ittas járművezetés miatt 1 esetben, útdíj befizetésének elmulasztása miatt 3 esetben közigazgatási bírságot szabtak ki.

A demonstratív rendőri jelenlét a közlekedők jogkövető magatartásra való ösztönzésére, valamint a szabályszegők kiszűrésére irányult. Ezzel és a jövőre nézve tervezett hasonló ellenőrzésekkel a rendőrség a közúti balesetek csökkenésének elérését célozza.

... hogy mindenki hazaérjen!

 

Forrás: police.hu