Közel hozták a zenét! A megye középiskoláiban turnézott a budapesti Melodika Project
Érdekes koncertek.

Április 2-a és április 10-e között megyénk középiskoláiban turnézott a Filharmónia Magyarország ifjúsági hangversenysorozatában a budapesti Melodika Project!

Az Amerikában rendezett, SAVVY Chamber Music Competition, innovatív zenei tendenciákat támogató versenyen közönségdíjat nyertek Barbár Legenda című művükkel. Pödör Bálint ütőhangszeres elmondta:

Műsorunk egyértelműen kapcsolódik az ének-zene oktatáshoz, hiszen olyan zeneszámokat is játszunk, amik benne vannak az ének-zene tananyagban. Említhetném a Hervadj Rózsa című népdalt, a Tavaszi szél vizet áraszt-ot, ezeket minden kisgyerek ismeri, de fontos, hogy Bartók Béláról, a népzenéről és a klasszikus zenéről is szó esik többféle formában. A célunk: szórakoztató ismeretterjesztés. Hogyha ebből valami megmarad és úgy mennek haza a gyerekek, hogy már tanultak valamit, akkor elértük a célunkat!

Az együttes mindhárom tagja végzett zenepedagógus, akik a klasszikus zenét modern eszközökkel és módszerekkel viszik közel a gyerekekhez; olyan zenepedagógusok, akik kreatív zenei foglalkozásokkal, élményszerű átadással kommunikálják tudásukat. A megszólaltatott hangszerek is egyediek: ahogy a csoport neve is jelzi, gyakran megfordul kezükben a “fújt zongora”, azaz a melodika, melyen Antal Gábor játszik csodálatosan. Az izgalmas hangszereknek ezzel még nincs vége, hiszen Pödör Bálint ütőhangszeres többek között megszólaltatja a xilofont, de a gyerekek hallhatják a cajon és a kalimba hangját is. A trió harmadik tagja Csernus Katalin gitáron játszik, ennek megfelelően a repertoár is egzotikusabb, mint általában.

Az interaktív koncerteken klasszikus szerzők közismert darabjai hangoztak el rendhagyó hangszerelésben, új zenei megközelítésben: többek között, Bartók, Piazzola, Bizet, Albeníz népszerű művei. A 7 nap alatt közel 8000 fiatalhoz vitték közel a klasszikus zenét megyénkben!