Kosárlabda döntő - Nyíregyházán rendezik csütörtöktől az U18-as finálét

 Egy éve megnyerte az U18-as fiú kosárlabda döntőt a Nyíregyházi Sportcentrum gárdája. Azóta három helyen változott a keret, és sokan most is a nyírségieket tartják favoritnak.

- Nem szeretnénk terhet tenni a fiúkra, és mindig csak a következő mérkőzésre koncentrálunk. Remélem a hazai pálya plusz erőt ad a játékosoknak, nem pedig blokkolja őket - mondta Siska János szakágvezető.

A korosztályos döntő csütörtökön kezdődik, a nyíregyháziak pedig a Debrecennel, a Szegeddel és a Vasassal kerültek egy csoportba. A másik ágon az Alba Fehérvár, a Honvéd, a Falco és a Pécs szerepel. Az alapszakaszban a Debrecen nagyon jól játszott, így pénteken a Nyíregyháza-Debrecen összecsapás igazi rangadónak ígérkezik.

- Nem szabad ennyire előre tekinteni, mert az első mérkőzésünk a Vasas ellen is keménynek ígérkezik, és a Szegedet sem szabad lebecsülni. Jó csapatok érkeznek Nyíregyházára - mondta Vaskó György csapatkapitány.

Nyíregyháza negyedik alkalommal házigazdája az U18-as döntőnek, eddig mindig jól szerepelt a csapat. A találkozón a Blue Sharks teljes kerete szurkol majd a fiúknak, a nézők számára pedig a belépés ingyenes.

- Természetesen nagyon jó lenne megvédeni a címet, erős csapatunk van, de a döntőig hosszú út vezet, és lépésenként kell haladni. A fiúk is tudják, hogy a legfontosabb meccsek következnek a szezonban - mondta Sitku Ernő élsport igazgató.

A csoportmérkőzéseket csütörtökön és pénteken a Tiszavasvári úti csarnokban rendezik, a keresztjáték és a helyosztók helyszíne a Continental Aréna lesz. A döntő vasárnap 15 órakor kezdődik.

Dankó László