Korszerűsítették a sóstóhegyi Szabó Lőrinc iskola tornatermének világítását!
Korszerűsítették a sóstóhegyi Szabó Lőrinc iskola tornatermének világítását!

A több mint 100 éves sóstóhegyi általános iskola tornaterme nemcsak a testnevelés órára érkező gyerekeket fogadja. A tormaterem a sóstóhegyiek egyik fontos közösségi tere – mondta a Sóstóhegyi Gyerekvilág Alapítvány elnöke. Több kulturális, óvodás és nyugdíjas rendezvények, családi napok, bálok, alapítványi- és sportesemények helyszíne a tornaterem, amelyet az elmúlt években igyekeztek korszerűsíteni. Tornai István elnök kiemelte:

Két évvel ezelőtt sikerült kicserélnünk a rossz állapotú nyílászárókat – az a lakosságnak és az alapítványnak volt köszönhető. Most pedig két volt diákunk segítségével megpályáztuk az E.ON-nál a világosítás-korszerűsítést. A tornateremben korábban higanygőz lámpák voltak, amiket ha lekapcsoltuk, akkor közel fél órát kellett várnunk, hogy újra felmelegedjenek, majd megfelelően világítsanak. Az elavult lámpák fenntartása ráadásul nagyon költséges is volt.

Most már LED lámpák világítanak, így a tornateremben tartott rendezvények és a tanórák is környezettudatosabbak lesznek. Az ünnepélyes átadón Ágoston Ildikó önkormányzati képviselő örömmel számolt be a további, Sóstóhegyet érintő fejlesztésekről.

Körülbelül 2-3 hete elkezdődtek a munkálatok az Aranykalász soron is, most már az egész Aranykalász sor aszfaltburkolatot kap. A fejlesztés magába foglalja a csapadékvíz-elvezetésének a megoldását is, én azt gondolom, hogy ez óriási örömhír. Persze nem fogunk megállni, Nyíregyháza épül-szépül: hamarosan a Jázmin köznél lesznek munkálatok.

A tornatermi fejlesztésnek az intézmény vezetése, a tanárok és a diákok is örültek. A gyerekek Szabó Lőrinc versekkel, tánccal és énekkel köszönték meg az új lámpákat.

 

Kapcsolódó galéria

Fejlesztés a sóstóhegyi iskolában