Kora tavaszias idővel indul a hét
A kiemelt kép illusztráció (Forrás: hirado.hu)

Az időjárásunkat alakító hullámzó frontrendszer egyelőre még térségünkben marad. A folytatásban is kitart a sokévi átlagnál több fokkal melegebb idő, de a rekordok várhatóan nem dőlnek meg.

Melegfronti felhőzet vonul északnyugatról délkelet felé – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat. A nap első felében többnyire közepesen és erősen felhős lesz az ég, délutánra nyugat felé haladva már csak fátyolfelhők lehetnek az égen, estére pedig mindenütt csökken, vékonyodik a felhőzet.

Délelőtt még előfordulhat gyenge eső, majd fokozatosan gyengül, a déli órákra már mindenütt megszűnik a csapadék. A nyugati, délnyugati szél időnként megerősödik, a hegyekben viharossá fokozódik. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 10 és 16 fok között alakul, de északkeleten és a Tiszántúlon néhol 8, 9 fok is előfordulhat. Késő estére 3 és 10 fok közé süllyed a hőmérséklet.

Estére fátyolfelhős és derült területek váltakoznak, esetleg a keleti határszélen lehetnek vastagodások a felhőzetben. Csapadék nem valószínű.

A nyugati, délnyugati szél többfelé megélénkül, olykor meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0 és +7 fok között valószínű.

 

Forrás: hirado.hu