Kodályosok Szigligeten – Nem múlhat el a nyár Szigliget nélkül!

– Nem múlhat el a nyár Szigliget nélkül! Nagyon boldogok vagyunk, hogy a Kodályos gyerekek ebben az évben is együtt nyaralhattak – így számoltak be a Kodály Zoltán Általános Iskola táborozói élményeikről:

„Nem indult rendhagyó módon a szervezés és az utazás sem, hiszen a limitált helyekért versengtünk, az indulásnál pedig kiderült, hogy ebben az évben egy másik iskolával együtt utazunk és nyaralunk.  Így a Nyíregyházi Bem József Általános Iskola Herman Ottó Tagintézmény tanulóival együtt (akik most jöttek először) indultunk útnak. A nagyon szép és kényelmes buszokat két nagyon kedves buszsofőr vezette, akik az egész hét során nagyon biztonságosan vittek el bennünket mindenhová.

A színes, izgalmas és tuti jó programokért pedig Nóra néni volt nekünk a biztosíték. Nagyon vártuk a sárvári élményfürdőzést, a Tapolcai- tavas barlangot, csodálattal néztük a solymász bemutatót a szigligeti vár „megszállása” után, de legeslegjobban a Sümegi Vár Történelmi Lovagi Tornáját vártuk. Teljesen új program volt ez a bemutató, de imádtuk. A nagyon színvonalas, látványos lovas bemutatót tátott szájjal figyeltük és hatalmas vastapssal, újongással köszöntük meg. Néhány szerencsés lány még virágot is kaphatott az igazi lovagoktól.  Nagyon szépen köszönjük Nóra néninek (Dr. Hudákné Fábián Nóra) a szuper jó szervezést. Köszönjük, hogy mindig van valami újdonság, valami szépség, játékosság, valami tanulságos, valami izgalmas… és még sorolhatnám. Köszönjük, hogy mindig mindenben segített és megpróbált a kedvünkben járni.

Amiben még biztosak voltunk, hogy ha Támba Miklós bácsi főz, akkor tuti +4 kilóval jövünk haza. Így is lett! Nagyon köszönjük a finomabbnál finomabb ételeket és a kedvességét. Illetve a gondnok bácsiéknak is nagy köszönet, hiszen mindig a segítségünkre voltak.

Ami bearanyozta a napjainkat az a csodálatos Balaton, amiben mindennap fürdőzhettünk, a ping-pong bajnokság, a közös röplabdázás, focizás, kártyázás, az éjszakai túrázás és a mindent elsöprő éjszakai fürdőzés. Mindezt köszönjük kísérő tanárainknak: Marcsi néninek, Nóra néninek, Viki néninek, Balázs bácsinak és az orosi iskola két kísérő pedagógusának, Ági néninek és Gergely bácsinak. Köszönjük a sok beszélgetést, törődést, ápolást, a sok-sok viccet, mókát, kacagást, de főleg azt, hogy mindig vigyáztak ránk (még éjjel is!).

Új barátokkal és újabb csodás élményekkel hazatérve gondolunk vissza szeretettel az elmúlt napokra és hálásan köszönjük a Kodályos és a Hermanos társakkal együtt, hogy újra részesei lehettünk egy ilyen fantasztikus hétnek. Reméljük jövőre is találkozunk!”