Kettészakította az országot a hidegfront: húsz fokos különbség – Mutatjuk mikor tér vissza a kánikula
Fotó: Illusztráció

A hidegfront hatására az ország nyugati felében sok helyen több mint 10 Celsius-fokkal mérséklődött egy nap alatt a kánikula. Ezzel egyidőben a keleti tájakon még magasabb értékeket is mértek – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat által kedden közzétett térképről.

Facebook-bejegyzésükben úgy fogalmaztak: „araszol a hidegfront kelet felé”. Mögötte jelentősen visszaesett a hőmérséklet az előző naphoz képest, nagy területen 10 fokkal alacsonyabb értékeket mértek kedden, mint 24 órával korábban.

A jelenlegi előrejelzés szerint viszont a következő napokban ismét fokozódik a felmelegedés, amelyet hétvégén egy újabb hidegfront enyhíthet majd. Az országos tiszti főorvos múlt szerdától eredetileg szombat éjfélig rendelte el a legmagasabb fokozatot, a harmadfokú hőségriasztást, ezt később e hét kedd éjfélig hosszabbította meg.

Honlapjukon az aktuális időjárást mutató térképen is látható, hogy az ország nyugati felében jellemzően 20 fok körüli értékeket mértek. Ugyanekkor keleten főként 30 fok felett, délkeleten helyenként 37 fokot is regisztráltak.

 

Forrás: hirado.hu