Klasszikus szépség – A Miskolci Szimfonikus Zenekar és Lakatos György lépett színpadra

A Filharmónia Magyarország 2019-2020-as felnőtt bérletes sorozatának második hangversenyét rendezték meg a Kodály iskola hangversenytermében. A Miskolci Szimfonikus Zenekar és Lakatos György fagottművész volt az est vendége.

A nyíregyházi közönség ismét nagy érdeklődéssel várta a Filharmónia Magyarország felnőtt bérletes programsorozatát. Az évad elsősorban nagyzenekari koncertekben bővelkedik, de számos kitűnő világhírű szólista is színpadra lép. A Miskolci Szimfonikus Zenekart Antal Mátyás Liszt és Bartók-Pásztory díjas karmester vezényelte. Elsőként Beethoven Coriolan nyitánya csendült fel. A szünet előtt egy magyar kortárs zeneszerző műve Kovács Zoltán II. fagottversenye hangzott el. Az est szólistája Lakatos György szintén Liszt- és Bartók-Pásztory díjas fagottművész volt, aki kitűnően játszotta ezt a ritmikai és harmóniai variációkkal, gyönyörű melódiákkal felépített versenyművet.

Az estet Schubert 9. /Nagy/ C-dúr szimfóniája zárta. A mind terjedelmében, mind jelentőségében méltán „nagynak” nevezhető alkotás Schubert életművének ragyogó betetőzése. A koncertet szűnni nem akaró tappsal hálálta meg a nyíregyházi közönség.