Kivonták a forgalomból a szabolcsi rendőrök
Fotó: police.hu

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Osztálya munkatársai vontak intézkedés alá 2022. november 3-án este Nyíregyházán egy személygépkocsit, és annak utasait.

A járművezető láthatóan bódult állapotban volt, ezért a rendőrök alkoholtesztert alkalmaztak vele szemben, amely negatív értéket mutatott. A rendőrök kérdésére, hogy fogyasztott-e kábító, vagy bódító hatású szert, a férfi nemleges választ adott. A rendőrök a személygépkocsit átvizsgálták, és annak utasterében elrejtve három nylon tasakban, összesen 34 gramm mennyiségű kábítószer gyanúját keltő anyagot találtak.

A rendőrök bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt az öt férfit előállították. A kábítószer gyorsteszttel elvégzett vizsgálat a járművezető és egyik utasa szervezetében amfetamin hatóanyag jelenlétét mutatta ki. A rendőrök járművezetés bódult állapotban bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt a járművezető vezetői engedélyét elvették, és az ügyben büntetőeljárás lefolytatását kezdeményezték.

Forrás: police.hu