Kitüntetések és kulturális műsor a Városi Pedagógusnapi Ünnepségen!
Elismeréseket adtak át

A Vikár Sándor Zenei Alapfokú Művészeti Iskola diákjainak kulturális műsorával kezdődött a Városi Pedagógusnapi Ünnepség a Váci Mihály Kulturális Központban.

Több kitüntetést is átadtak az ünnepségen. Péntek délután három pedagógus munkáját ismerték el a Nyíregyháza Kiváló Pedagógusa Margócsy Emil-díjjal. Az egyik díjazott, Kantár Attila, az Arany János Gimnázium, Általános Iskola és Kollégium intézményvezetője elmondta:

Nyíregyházán odafigyelnek a pedagógusokra és nagy megtiszteltetés, ha valaki egy ilyen elismerésben részesülhet.

A Városi Pedagógusnapi Ünnepségen átadták az Oktató-Nevelő Munkáért Vietórisz József-díjakat is. 15 pedagógus kiemelkedő szakmai tevékenységét ismerték el, köztük volt Vadonné Kovács Edit, az NYSZC Széchenyi István Közgazdasági, Informatikai Szakgimnáziumának tanára:

Én most vonulok majd nyugdíjba 4 évtized munka után. Úgy gondolom, hogy ez a díj a pályámnak a nagyon szép lezárása. Én a Széchenyiben tanítottam az utóbbi 30 évben és nagyon örülök, hogy ilyen hosszú időt tölthettem ott, mert igazi otthonra találtam, nagyszerű kollégáim voltak és kiváló tanítványaim. Nagyon büszke vagyok arra, hogy ennek a jóhírű, nemcsak a megyei, hanem az országos listáknak is az élén szereplő iskolának a tanára lehettem.

A pedagógusokat Nyíregyháza polgármestere, Dr. Kovács Ferenc is köszöntötte.

Én azt remélem, hogy a pedagógusok is így gondolják: a városvezetés, az önkormányzat elismerésének egy jelentős kifejezése ez, de csak erre a napra, hiszen az év minden napján megpróbáljuk támogatni, segíteni a pedagógusok munkáját, egyszerűen azért, mert a legfontosabbat, a gyermekeink oktatását, nevelését bízzuk rájuk, ez pedig a város jövőjét alapvetően befolyásolja.

A rendezvényen elhangzott, a pedagógusok példaértékű oktató-nevelő munkáját többek között a város is segíti; igyekeznek komfortosabbá tenni munkavégzésüket: egyre több iskola és óvoda modernizálódik Nyíregyházán.

Kapcsolódó galéria

Pedagógusnap 2019