Kiss Norbert idén minden időmérőn a leggyorsabb volt, és újra győzött!

Az utolsó versenynaphoz érkezett a kamion Európa-bajnokság Jaramában.  A Révész Racing magyar pilótája, a HUMDA Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. közreműködésével versenyző Kiss Norbert szombaton a leggyorsabb volt az időmérő edzésen, és megnyerte az első futamot. Vasárnap is remek formában versenyzett a magyar pilóta, és megszerezte az első rajtkockát. Tíz éve nem volt arra példa, hogy egy versenyző minden időmérőn a leggyorsabb legyen egy szezonban.

- Nagyon büszke vagyok az idei eredményekre és a csapatra, hogy ezt megcsináltuk. Minden időmérőn mi voltunk a leggyorsabbak, sajnos a Nürburgringen elvették az időmet, amit a mai napig igazságtalannak tartok, de ez nem mindennapi dolog. Páratlan az az összetartás ami a csapaton belül van, ez is kell a sikerhez – mondta az edzés után Kiss Norbert.

 

A rajt a magyar versenyzőnek jól sikerült, a második helyről startoló Lackot azonban Albacete meglökte, és a hátuk mögött többen is összeértek. Jochen Hahn járt a legrosszabbul, darabok repültek le kamionjáról, így piros zászlóval megállították a versenyt. A megismételt rajtot is jól kapta el Kiss Norbert, az élre állt, mögötte Lacko és Albacete haladt. Féltávnál már négy másodperc volt Norbi előnye Lacko előtt, és végül biztosan nyerte meg a versenyt a HUMDA által is támogatott magyar pilóta. A második Adam Lacko, a harmadik Antonio Albacete lett.

- Itt Jaramában is mindkét időmérő edzést és mindkét főversenyt megnyertük. Nehéz szavakba önteni, hogy mennyire hálás vagyok. Nem volt még soha ilyen idényem, kár, hogy nincs több versenyhétvége idén, szívesen mennék még tovább – értékelt mosolyogva a leintés után Kiss Norbert.

A magyar Európa-bajnok úgy vághatott neki az év utolsó futamának, hogy több mint száz ponttal vezetett összetettben. A fordított rajtrácsos verseny során a 8. helyről indulhatott Kiss Norbert. A rajt után Calvet vezetett Kursim előtt, a Révész Racing pilótája két helyet javított, majd Lenz mellett is elment. A 6. körben Lackot is megelőzte Norbi, és már a 4. helyen haladt. Két körrel a vége előtt Halmmal csatázott, összeértek az autók, ezt kihasználva Hahn és Lacko is bebújt a magyar versenyző elé, aki így végül a 6. lett. A futamot Calvet nyerte Kursim és Halm előtt. A 2022-es Európa-bajnok viszont Kiss Norbert, aki vasárnap egy győzelemmel és egy hatodik hellyel zárta az évet.