Kihelyezett bizottsági ülést tartott a Nyíregyházi Iserlohn-Bizottság
Kihelyezett bizottsági ülést tartott a Nyíregyházi Iserlohn-Bizottság

Kihelyezett bizottsági ülést tartott a Nyíregyházi Iserlohn-Bizottság a Városalapítók szobránál, ott, ahol újra várja látogatóit az iserlohni karikatúrista szabadtéri kiállítása. A megbeszélésen szó volt többek között a Tirpák fesztiválra érkező iserlohni delegáció fogadásáról, a várható közös programokról.

Iserlohn és Nyíregyháza testvérvárosi kapcsolata több, mint harmincéves múltra tekint vissza. A jubileum megünneplésére tavaly került volna sor. Akkor a tervezett programokból a pandémia miatt csupán egy valósulhatott meg: az iserlohni karikatúrista, Jürgen az iserlohni napilapban, az IKZ-ben megjelenő karikatúráiból válogatott szabadtéri tárlata.  

https://www.nyiregyhaza.hu/post/iserlohni-karikaturak-a-virushelyzetrol-a-vidor-fesztivalon-2020-09-10

2021-ben a Vidor Fesztivál újra otthont adott az öt új karikatúrával aktualizált kiállításnak, mely görbe tükröt tart a járvány okozta megváltozott világról.
A jubileumi ünnepségsorozatnak egy másik, szintén képzőművészeti vonatkozású eseménye az elmúlt héten zajlott. Egy másik iserlohni művész, Karl-Otto Weinreich festőművész és az Iserlohni Kultursymposion M alkotóműhely kisplasztikáiból nyílt kiállítás a Pál Gyula teremben. A megnyitón a bizottság elnöke, dr. Marsi Edit is méltatta a művészek közös, „A világjárvány után is, valahogy mindig van folytatás” című tárlatát.

https://www.nyiregyhaza.hu/post/iserlohni-muvesz-alkotasai-nyiregyhazan-oktober-10-ig-latogathato-a-tarlat-2021-08-30
A szeptember 3-án tartott kihelyezett bizottsági ülés legfőbb témája immár a következő jubileumi rendezvény volt. A Tirpák Fesztiválra további kilenc delegáció között Iserlohnból is érkeznek vendégek. A fesztiválon több esemény is kapcsolódik a testvérvárosok találkozójához, az Iserlohn-Nyíregyháza kapcsolat 30 éves jubileumának ünnepléséhez: iserlohni plakátakcióban nyertes nyíregyházi diákok találkozója német testvérvárosunk polgármesterével és a pályázatot kiíró Jugendamt munkatársával, a plakátokból rendezett kiállítást is megtekinthetik az érdeklődők a Múzeumfaluban, valamint sor kerül a testvérvárosi kapcsolat ünnepélyes megerősítésére is.

Szöveg és fotó: P. Tóth Nóra/Nyíregyházi Iserlohn-Bizottság

Kapcsolódó galéria

Kihelyezett bizottsági ülés