Kiderült, hol fehéredhet ki a táj Szenteste napján

Csütörtökön fokozatosan mindenütt beborul az ég. Estétől az északkeleti megyékben havazás is lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet -2 és +4 fok között valószínű. Késő estére +2 és -6 fok közé csökken a hőmérséklet.

Csütörtökön napközben tovább folytatódik a felhőzet növekedése, délelőtt még a keleti országrészben maradhatnak kevésbé felhős területek, majd ott is fokozatosan beborul az ég. Napközben hószállingózás kialakulhat, majd csütörtök estétől az északkeleti megyékben havazás, míg északon másutt vegyes halmazállapotú csapadékhullás kezdődik.

Helyenként már megélénkül a déli szél, amely késő este a Dél-Dunántúlon meg is erősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet -2 és +4 fok között valószínű. Késő estére +2 és -6 fok közé csökken a hőmérséklet.

Estétől péntek hajnalig általában erősen felhős vagy borult lesz az ég, de délnyugaton átmenetileg felszakadozhat a felhőzet. Az ország délnyugati harmadát, felét leszámítva több helyen lehet vegyes halmazállapotú csapadék; az északkeleti tájakon havazás, másutt eső, havas eső, ónos eső vegyesen.

A délnyugati szél reggelre már több helyen is megerősödhet. A legalacsonyabb hőmérséklet az esti órákban állhat be, ekkor +2, -8 fok valószínű délnyugaton a magasabb, északkeleten az alacsonyabb értékekkel. Reggelre több fokot melegszik az idő.

 

Forrás: hirado.hu