Ki se látunk a köd alól kora délelőttig
Fotó: hirado.hu

Hétfőn dél, délkelet felől fokozatosan megszűnik a köd, a legtovább az Északi-középhegységben és az Észak-Alföldön, valamint a Nyugat-Dunántúl térségében maradhatnak rosszak a látási viszonyok – írja honlapján az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A köd és a rétegfelhőzet kiterjedése napközben fokozatosan csökken. Legnagyobb eséllyel a Dunántúl nyugati felében, illetve az ország középső és északkeleti területein maradhat meg tartósan. A ködös részeken szitálás alakulhat ki. Estétől délnyugaton megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, és ott kisebb eső, zápor előfordulhat. Sopron környezetében olykor megélénkül a déli szél, míg másutt mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet a napos részeken 11 és 16, a tartósan borult, párás területeken 7, 10 fok között alakul. A hőmérséklet késő este 1 és 8 fok között valószínű.

A köd és rétegfelhőzet újból terjeszkedni, keletkezni kezd. Legnagyobb eséllyel az ország északkeleti harmadában és a főváros térségében válhat ködössé, rétegfelhőssé az idő. A ködös részeken szitálás alakulhat ki. Emellett délnyugat felől megvastagszik a felhőzet, és elszórtan kisebb eső, zápor előfordulhat. Az északkeleti, keleti szél jobbára mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 2 és 7 fok között alakul, azonban a tartósabban derült, hidegre érzékeny helyeken, völgyekben akár -1, -2 fok körüli értékeket is mérhetnek.

 

Forrás: hirado.hu